Povežite se s nama

Vijesti

Nekadašnji La Habana Club u Opatiji cijelo desetljeće propada, gradska vlast nije pretjerano zabrinuta

Objavljeno

naHotel Paris dugi niz godina bio je ruglo u samom centru Opatije na glavnoj prometnici, a taj problem konačno je ovog ljeta riješen te je otvoren obnovljeni hotel s kockarnicom. No, takvih prostora u samom srcu Opatije nažalost ima još.

Jedan od njih je objekt na adresi Ulica maršala Tita 122 u čijem se prizemlju posljednjih godina nalazi trgovina Bipa, dok je susjedni prostor već dulje vrijeme prazan, a posebno zabrinjavajuće je stanje gornjeg dijela objekta u kojem se nekad nalazio ugostiteljski objekt La Habana Club. Radi se o prilično velikom poslovnom prostoru s vrlo velikom pripadajućom terasom koji ima predivan pogled na Park sv. Jakova, a napušten je već više od deset godina.

Ne čudi stoga što je drvenarija na vratima poprilično propala, pojedina stakla su razbijena, a interijer je također u sve gorem stanju, pa se čak i strop počeo urušavati.

Uputili smo zbog toga upit Gradu Opatiji kako bismo doznali imaju li kakvih saznanja i informacija o spomenutom prostoru, no dobili smo tek odgovor koji sadrži jednu rečenicu – uputu da se za pitanja prava vlasništva možemo obratiti Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda u Rijeci.

Čini se stoga da se u Gradu Opatiji ne zabrinjavaju previše što je jedan takav objekt na prestižnoj lokaciji iz dana u dana u sve gorem stanju, a situaciju za cjelokupni objekt tek koliko-toliko spašava Bipa koja se nalazi u prizemlju, dok je kat prepušten zubu vremena i propadanju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram