Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder prošlog tjedna vozio s 2,24 promila

Objavljeno

na
Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 56 prometnih nesreća, od kojih je pet bilo težih, a 51 je bila lakša.

U ovim prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno pet osoba, a šest osoba je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 451.000 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, dva strana državljanina i dva alkoholizirana vozača.

Alkotestiran je 161, od kojih je kod dva vozača utvrđena koncentracija alkohola do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a kod njih 14 je utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih devet je bilo u dobi iznad 35. godine života, četiri su bila u dobi između 18. i 24. godine, a tri su bila u dobi između 25. i 35. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,24 g/kg izmjerena je 54-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, kutinskih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila 25. ožujka oko 20,45 sati na jadranskoj magistrali na području Selca. Zbog opasnosti da će nastaviti s ugrožavanjem prometa na cestama 54-godišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Radi provođenja prekršajnog postupka spomenuti vozače je sljedećeg dana uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na prekršajni odjel nadležnog općinskog suda.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram