Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder tjedna s 2,08 promila se prevrnuo u kostrenskom rotoru

Objavljeno

na

Foto: Štefan VrhovacNa prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog  tjedna dogodila se 51 prometna nesreća, od kojih je jedna bila teža, a 50 ih je bilo lakših.

U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 425.100 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, tri strana državljanina, ali i šest alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 189 vozača, od kojih je kod njih šest je utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači). Najviše alkoholiziranih vozača, njih pet je bilo u dobi iznad 35. godine života, a dva su bila u dobi  između  18. i 25. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,08 g/kg izmjerena je 59-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Opel, riječkih registracijskih oznaka, koji je 15. siječnja oko 15.15 sati na području Kostrene prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Dolaskom do  raskrižja s kružnim tokom, uslijed neprilagođene brzine udario je u ivičnjak, prometni znak, betonske prepreke i metalnu ogradu nakon čega se vozilo prevrnulo. Zbog nepoštivanja odredbi  Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 59-godišnjeg vozača je podnijet optužni prijedlog.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram