Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder tjedna u Kostreni imao prometnu nesreću s 2,48 promila

Objavljeno

na
Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodila se 61 prometna  nesreća, od kojih je pet težih, a 56 su lakše nesreće. U ovim nesrećama je jedna osoba, nažalost, smrtno stradala, šest je osoba teže,  a isti broj je i lakše ozlijeđenih osoba. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 362.000 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan stranac i četiri alkoholizirana vozača.

Alkotestirana su 164 vozača, od kojih je kod njih 13 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih devet je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok su četiri vozača bila u dobi između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od  2,48 g/kg, izmjerena je 35-godišnjem vozaču osobnog vozila koji je u utorak, 20. travnja, oko 23 sata, izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u Martinšćici kod Kostrene. Upravljajući pod utjecajem alkohola vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja  vozila osobinama i stanju ceste pa je izgubio nadzor nad vozilom i u zavoju udario u betonski ivičnjak pa u kameno-zemljani usjek.

Protiv spomenutog vozača podnijet je optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće i vožnje pod utjecajem alkohola, kojim je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 21.500 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom “B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram