Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder tjedna uhvaćen u Opatiji s 2,13 promila

Objavljeno

na
Prošlog tjedna na prometnicama područja u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 79 prometnih nesreća, od kojih su 11 teže, a 68 lakše nesreće. U ovim nesrećama je 11 osoba teže, a 19 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 132.870 eura.

Uz 28 stranih državljana, u prometnim nesrećama su sudjelovala i dva pješaka te sedam alkoholiziranih vozača. Ukupno su alkotestirana 242 vozača, od kojih je kod njih 20 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 17 je bilo u dobi iznad 35. godine života,  dva vozača su u kategoriji između 25. do 35. godina života dok jedan između 18. i 25. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,13 promila izmjerena je u srijedu, 13. rujna, 45-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Opatije.

Riječ je o vozaču kojega je policija zaustavila oko 1 sat dok je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom, riječkih registarskih oznaka.

Odmah je izdvojen iz prometa te mu je zbog počinjenog prekršaja optužnim prijedlogom, u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, predložena novčana kazna od1320 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram