Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder vikenda imao 2,60 promila u neregistriranom autu, nema ni položen vozački ispit

Objavljeno

na

Prometna policija je i ovog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno je zabilježeno 175 prometnih prekršaja: 69 prekršaja prekoračenja brzine,  po deset prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa, po dva prekršaja korištenja mobitela u vožnji, upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i upravljanja vozilom prije stjecanja prava te još 80 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 146 km/h izmjerena je 27. studenoga oko 22.20 sati 36-godišnjem vozaču osobnog vozila, kojeg je zaustavila posada policijskog presretača. Utvrđeno je kako je u tunelu Veliki Gložac upravljao osobnim vozilom marke Opel, karlovačkih registracijskih oznaka, krećući se navedenom brzinom u smjeru Zagreba unatoč ograničenju brzine od 80 km/h. Zbog počinjenja prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije“ na rok od mjesec dana.

Najveća koncentracija alkohola od 2,60 g/kg izmjerena 28. studenoga oko 18.30 sati, a riječ je o 56-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka. Osim nedozvoljene koncentracije alkohola, policija je utvrdila kako vozilom upravlja prije stjecanja prava, odnosno bez vozačkog ispita i vozačke dozvole te da je prometna dozvola vozila istekla u veljači ove godine. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.
Navedeni vozači prekršajno su prijavljeni sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama,  kao i drugi sudionici u prometu kod kojih je utvrđeno počinjenje prekršaja u prometu.

Inače, ovog vikenda dogodile su se 23 prometne nesreće, a jedna je osoba je lakše ozlijeđena.

U cilju veće sigurnosti prometa policija i dalje poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje  prometnih pravila i propisa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram