Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder vikenda je 83-godišnjak koji je skrivio nesreću s 1,68 promila

Objavljeno

naNa području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošli vikend je proveden pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 205 prometnih prekršaja.

Od tog broja 80 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 23 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 11 na vožnju pod utjecajem alkohola i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i dva  prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, po jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima, kao i prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom te 81 ostali prekršaj.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 85  alkotestirana vozača, 11 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,68 promila evidentirana je u Delnicama 83-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Riječ je o vozaču koji je izazvao prometnu nesreću su u petak, 26. svibnja oko 13.20 sati u Delnicama, u Supilovoj  ulici, dok je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom, delničkih registracijskih oznaka. Očevidom je utvrđeno da je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom i skrenuo u suprotnu stranu kolnika te pri tome udario u dva parkirana vozila.

Odmah je izdvojen iz prometa te je zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, protiv 83-godišnjaka podnesen optužni prijedlog. Prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnesen predložena mu je novčana kazna od najmanje 1480 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 zabilježene kod šest  vozača, između 1,01 do 1,50 g/kg je troje vozača evidentirano, po jedan vozač s koncentracijom 1,51 g/kg i više te jedan do 0,50 g/kg.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 39 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, četiri osobe su  teško, a 10 ih je lakše ozlijeđeno.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže