Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder vikenda je 83-godišnjak koji je skrivio nesreću s 1,68 promila

Objavljeno

na
Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošli vikend je proveden pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 205 prometnih prekršaja.

Od tog broja 80 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 23 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 11 na vožnju pod utjecajem alkohola i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i dva  prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, po jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima, kao i prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom te 81 ostali prekršaj.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 85  alkotestirana vozača, 11 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,68 promila evidentirana je u Delnicama 83-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Riječ je o vozaču koji je izazvao prometnu nesreću su u petak, 26. svibnja oko 13.20 sati u Delnicama, u Supilovoj  ulici, dok je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom, delničkih registracijskih oznaka. Očevidom je utvrđeno da je u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom i skrenuo u suprotnu stranu kolnika te pri tome udario u dva parkirana vozila.

Odmah je izdvojen iz prometa te je zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, protiv 83-godišnjaka podnesen optužni prijedlog. Prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnesen predložena mu je novčana kazna od najmanje 1480 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 zabilježene kod šest  vozača, između 1,01 do 1,50 g/kg je troje vozača evidentirano, po jedan vozač s koncentracijom 1,51 g/kg i više te jedan do 0,50 g/kg.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 39 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, četiri osobe su  teško, a 10 ih je lakše ozlijeđeno.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram