Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder vikenda je Talijan uhvaćen tijekom vožnje u Rijeci s 2,57 promila

Objavljeno

naProteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano  269 prometnih prekršaja.

Od tog broja 104 prekršaja se odnosi na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 20 prekršaja upravljanja tehničkim neispravnim ili neregistriranim vozilom, 14 na vožnju pod utjecajem alkohola, 11 na nepropisno korištenja mobitela te osam na prekoračenje brzine.
Osim navedenih, evidentirano je i šest prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, kao i 106 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 100 km/h evidentirana je u petak, 17. svibnja na DC 104 na Krku. Policijski službenici skupine za nadzor brzine, odnosno posada policijskog presretača, laserskim uređajem je  u 18.13 sati, snimila osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka, kojim je od Valbiske prema Malinskoj upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 60 km/h.

U  skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zbog počinjenog prekršaja je 49-godišnjak sankcioniran s novčanom kaznom od 260 eura.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 138 alkotestiranih vozača, 14 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 2,57 promila evidentirana je u subotu, 18. svibnja na području Rijeke.

Naime, 33-godišnjeg vozača je prometna policija zatekla u ulici Maria Gennaria oko 2.40 sati dok je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom, talijanskih nacionalnih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa te po završetku postupanja sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Zbog počinjenog prekršaja protiv njega je podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 2650 eura i izricanje zaštitne mjere oduzimanja vozačke dozvole na tri mjeseca.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu između 0,51 i 1,0 g/kg zabilježene kod devet vozača, tri ih je bilo u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg, a dva u kategoriji od 1,51 i više. Dvojica vozača su odbila test na droge.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže