Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder vikenda oko ponoći napuhao 2,34

Objavljeno

na
Tijekom prošlog vikenda policija je na području nadležnosti  Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno je zabilježeno 274 prometnih prekršaja i to 58 prekršaja prekoračenja brzine, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, zatim 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, po dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, odnosno, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, kao i 125 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 178 km/h izmjerena je u petak, 5. veljače u 12.48 sati na autocesti A6 kod vijadukta Zečeve Drage gdje je posada policijskog presretača zaustavila osobno vozilo marke BMW, osječkih registarskih oznaka, kojim je u smjeru Zagreba upravljao 37-godišnji grčki državljanin sa stalnim boravkom na području RH. Zaustavljeni vozač upravljao je navedenom brzinom unatoč određenom ograničenju brzine od 110 km/h na tom dijelu prometnice pa mu je zbog počinjenog prekršaja izrečena novčana kazna u iznosu od dvije tisuće kuna.

Najveća koncentracija alkohola od 2,34 g/kg izmjerena je u Rijeci 49-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine. Njega je policija jučer, 7. veljače, pola sata poslije pola noći, zaustavila na području Podmurvica u Rijeci gdje  je upravljao teretnim vozilom marke Ford, riječkih registracijskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, od ukupno 50 alkotestiranih vozača, kod 13 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alokohola, a najviše ih je bilo u dobi između 31. i 40. godine života, njih pet. Kada je riječ o koncentracijama, sedam vozača je evidentirano s koncentracijom između 0,51 do 1,00 g/kg, tri između 1,01 do 1,50 g/kg, dvoje ih je bilo s 1,51 g/kg i više, dok je jedan vozač evidentiran u skupini do 0,5 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Navedeni vozači, kao i svi ostali počinitelji prekršaja u prometu, sankcionirani su u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Proteklog vikenda dogodilo se na prometnicama u Primorsko-goranskoj županiji i 20 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, a u dvije nesreće su vozači bili pod utjecajem alkohola.

Kako bi se smanjio broj nesreća s ozlijeđenim osobama, opetovano pozivamo vozače na pojačan oprez, kao i ostale sudionike u prometu, te dosljedno poštivanje svih prometnih propisa, a osobito tijekom nepovoljnih vremenskih prilika i zimskih uvjeta na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram