Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder vikenda ponovno s Viškova, u 1 ujutro napuhao je 2,17

Objavljeno

na
Prometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te je zabilježila sveukupno 198 prometnih prekršaja.

Od tog broja 70 je prekršaja prekoračenja brzine, 25 se odnosi na vožnju pod utjecajem alkohola, dok je zabilježeno 19 nekorištenja sigurnosnog pojasa. Osim navedenih, zabilježeno je 12 prekršaja  upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, tri prekršaja zabrane upravljanja vozilom, po dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava upravljanja vozilom i nepropisnog korištenja mobitela u vožnji te 115 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 137 km/h evidentirana je 4. ožujka oko 9 sati na riječkoj zaobilaznici, kod tunela Škurinje. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke BMW, riječkih registracijskih oznaka, kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 70 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 2,17 g/kg izmjerena je 6. ožujka oko 00,52 sati 35-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault na području Viškova. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je predložena novčana kazna od 1320 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 16 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže