Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder vikenda u Lovranu s 2,08 promila skrivio prometnu nesreću

Objavljeno

na
Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 358 prometnih prekršaja.

Od tog broja 78 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 24 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 16 na vožnju pod utjecajem alkohola te sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježeno je i osam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima, tri prekršaja upravljanja  vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom u  vrijeme važeće zabrane, kao i 221 ostali prekršaj.

Najveća brzina od 176 km/h evidentirana je jučer, 16. srpnja na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrbovskog. U 11.23 sati radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke, zadarskih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 197 alkotestiranih vozača,  16 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a  najveća koncentracija od 2,08 g/kg evidentirana je u subotu, 15. srpnja na području Lovrana 45-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Riječ je o vozaču koji je pod utjecajem alkohola oko 16 sati izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom dok je upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka.
Provjerom je utvrđeno da je vozilom upravljao bez vozačke dozvole koja mu je poništena kao recidivistu u počinjenju više istovrsnih prekršaja. Policijski službenici su ga odmah uhitili i priveli na postupanje u Policijsku postaju Opatija.

U prekršajnom postupku jučer je 45-godišnjak doveden sudcu nadležnog općinskog suda koji mu je zbog izazivanja prometne nesreće u alkoholiziranom stanju te ponovljenih prekršaja odredio novčanu kaznu od 2640 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu između 0,51 do 1,0 g/kg zabilježene kod šest vozača, pet ih je bilo u kategoriji između 1,01 i 1,5 g/kg, tri su vozača s 1,51 g/kg, dok dva s koncentracijom do 0,50 g/kg. Dva vozača su prilikom kontrole odbila testiranje na droge.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 48 prometnih nesreća u kojima je šest osoba teško i šest lakše ozlijeđeno.

Pozivamo i ovim putem sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže