Povežite se s nama

Crna kronika

Neslavni rekorder vikenda zaustavljen i centru Rijeke s 2,71 promila

Objavljeno

na

IlustracijaTijekom proteklog vikenda u noći 27./28. lipnja, između 23 i 5 sati provedena je preventivno-represivna akcija s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu.

U akciji je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske ukupno alkotestiran 101 vozač, od kojih su 22 vozača bila pod utjecajem alkohola i to 21 vozač osobnog vozila te jedan vozač motocikla.

Za vrijeme akcije zabilježeno je najviše vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,5 i 1,5 g/kg, njih 16, dok je pet vozača imalo koncentraciju alkohola iznad 1,5 g/kg, a jedan vozač do 0,5 g/kg (mladi i profesionalni vozači).
Pod utjecajem alkohola,  a prema dobi vozača, 16 ih je bilo u dobi od 25. do 30., od 31. do 40. godine njih deset, isto kao u dobi od 41. do 50. godine, dok su četiri u dobi od 18. do 24. godine i više od 50 godina života.

Rekorder akcije je 24-godišnji hrvatski državljanin kojega je policija jučer zatekla oko 4.20 sati u ulici Ivana Zajca u središtu Rijeke kako upravlja osobnim vozilom marke BMW, riječkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,71 g/kg. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu, priveden je u službene policijske prostorije.

Svi vozači kojima je izmjerena koncentracija alkohola iznad dozvoljene, prekršajno su sankcionirani prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram