Povežite se s nama

Vijesti

Nestašica jednokratnih maski za lice u Rijeci i okolici

Objavljeno

na

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL


Sjever Italije trenutno je u iznimno teškoj situaciji zbog vrlo brzog širenja koronavirusa, pa su zbog toga pojedini gradovi potpuno izolirani i stavljeni u karantenu. Vijest je to koja posebno brine stanovnike Istre i Kvarnera s obzirom na to da su spomenuta žarišta u Italiji udaljena svega 100-200 kilometara zračne linije. Zbog ugroženosti je zatvoreno, primjerice, čak i Sveučilište u Trstu.

Čini se da je zabrinutost porasla i kod samih stanovnika Rijeke koji su već na početku vikenda pohrlili u ljekarne kako bi pokušali nabaviti jednokratne maske za lice, čije je korištenje jedan od glavnih savjeta kako pokušati umanjiti rizik od zaraze.

No, njih u ljekarnama u Rijeci i okolici više nema. Uvijek postoji mogućnost da je u nekoj ljekarni na “zabačenoj” lokaciji ostao pokoji komad, no u velikoj većini ljekarni one su rasprodane. Jednokratne maske za lice nisu dostupne ni u ljekarnama županijske ustanove “Ljekarna Jadran” koja ima lanac od 18 ljekarni u PGŽ. Kako su nam neslužbeno rekli njihovi djelatnici u pojedinim ljekarnama, više nemaju ni mogućnost narudžbe maski za lice od veledrogerija.

Provjerili smo također i nekoliko drugih ljekarni, ali svugdje smo dobili isti odgovor kako su rasprodane. Svi oni koji moraju putovati u Italiju stavljeni su tako u vrlo “nepovoljnu situaciju”.

Upit o nedostupnosti maski za lice uputili smo i ustanovi “Ljekarna Jadran”, a njihov odgovor objavit ćemo čim ga zaprimimo.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram