Povežite se s nama

Mozaik

Nezaboravno glazbeno iskustvo uz Ipavec – Majstorović kvartet na Morskom prascu

Objavljeno

na

Da je Štikla festival na kojem se uživa u odličnoj glazbi poznato je godinama, a i oni koji su se ove godine kao gledatelji zatekli na Morskom prascu u to su se definitivno mogli uvjeriti. Počelo je s Brankom Sterpinom i njegovim The Sterptet kvintetom, nastavilo se s JazzObala Quartetom, a sve je kulminiralo nevjerojatnim koncertnim nastupom Ipavec-Majstorović kvarteta, održanim u utorak u dobro poznatom okruženju. Šumovi, tonovi, improvizacija, kreativnost, logika i apstrakcija u potpunosti su došli do izražaja zahvaljujući harmonikašu Aleksandru Ipavcu, gitaristi Zoranu Majstoroviću, basisti Bojanu Skočiliću i bubnjaru Rajku Ergiću. Iako su, kako to i samo ime kvarteta sugerira, glavne uloge pripale dvojcu Ipavec-Majstorović, Skočilić i Ergić ni po čemu nisu u Morskom prascu bili u drugom planu, dionice svih četiriju vrsnih glazbenika često su bile praćene dugotrajnim pljeskom i ovacijama. I to apsolutno zasluženo, navodi se u priopćenju.

– Za glazbenika je najljepša stvar kada može svirati, a nama je ovo bio četvrti uzastopni koncert na maloj turneji koju imamo kao Ipavec-Majstorović kvartet i iako smo više sati putovali da bismo stigli u našem se nastupu nije mogao osjetiti umor. Gledatelji su to prepoznali i to nam je zasigurno najveća nagrada – zadovoljno je govorio Aleksandar Ipavec, inače rođeni Trščanin, koji nije krio zadovoljstvo reakcijom gledatelja, načinom na koji je čitav kvartet odsvirao koncert, kao i ambijentom kojega je zatekao na svirci. 

– Tako blizu mora, ta energija od vode, zvijezde, sjajna publika. Za mene je super, prava energija svijeta – zaključio je maestro Ipavec, jedan od najboljih regionalnih harmonikaša, koji je na Morskom prascu rado gledateljima podijelio djelić svoga raskošnoga znanja.  

Ipavec-Majstorović kvartet odveli su na Morskom prascu gledatelje na put oko svijeta u 120 minuta priredivši im nezaboravno iskustvo jedinstvenom prezentacijom nekih svima znanih klasika svjetske glazbene scene. Toliko emocija izrečenih samo i isključivo glazbom rijetko se kada ima prilike čuti na koncertima pa uopće nije čudno da nitko u utorak Štiklu nije napustio ravnodušan. 

– Nama je jako drago da gledatelji na ovakav način reagiraju na glazbu koju sviramo jer ovo je instrumentalna glazba, a mi koji s gledateljima komuniciramo samo našim instrumentima uvijek smo malo uskraćeni u odnosu na vokaliste koji riječima, stihovima i interpretacijom puno lakše mogu doprijeti do publike. No, kada za instrumentalnu glazbu dobijemo reakciju gledatelja kao što je bila sada ne možeš nego biti presretan – nadovezao se Zoran Majstorović, koji se u utorak zatekao u višestrukoj ulozi. Kao glazbenik je oduševio svojim dionicama na gitari i arapskoj lutnji, kao umjetnički direktor programa letvicu je podigao na još jednu višu razinu.

– Uvijek mi je bio cilj da Štikla bude na jednom visokom umjetničkom nivou, da ljudi koji nastupaju na ovom prekrasnom mjestu sviraju punim srcem, punom dušom i s puno ljubavi prema publici i glazbi. Ponosan sam na ovaj projekt jer smo kvalitetom uspjeli zadržati ljude i privući još mnogo njih novih. Zaista je bilo predivno vidjeti ljude kako uživaju u glazbi i svirati za njih – zaključio je Majstorović.

Koncert Ipavec-Majstorović kvarteta organiziran je u skladu sa svim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a što se tiču sveprisutnog pokušaja širenja zaraze bolešću COVID-19. Naravno, Štikla je jedan od programskih pravaca projekta Kantrida Europski kvart kulture FKK 2020, a kojega provodi tvrtka Novi turizam d.o.o., zajedno sa svojim partnerima. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram