Povežite se s nama


Nezavisna lista Hrvoja Burića predstavila je danas kandidatkinju za županicu Primorsko-goranske županije, Giulianu Komadinu te kandidate za njezine zamjenike, Maju Žuteg iz Vrbovskog i Arsena Šebalja iz Rijeke.

Predstavljajući tim za županijsku listu, Hrvoje Burić, kandidat za gradonačelnika Rijeke i utemeljitelj Nezavisne liste Hrvoja Burića, ovom je prilikom izjavio kako su predloženi kandidati izuzetne osobe, profesionalno i društveno angažirane, osobe koje poznaju svoju županiju i žele je vlastitim djelovanjem unaprijediti.

„Dvostranačje je podbacilo u cijeloj Hrvatskoj i napredak na svim razinama vlasti mogu donijeti samo nezavisne inicijative. Kandidatura za primorsko-goransku županicu velika je čast i odgovornost. Moj će glavni posao biti osiguravanje uvjeta za ujednačen i dinamičan razvoj te bolju međusobnu povezanost svih dijelova naše županije“, kazala je kandidatkinja za županicu Primorsko-goranske županije Giuliana Komadina, dodajući da je preduvjet za to bolja povezanost grada Rijeke s cijelom županijom. Dosadašnje vlasti na razini grada i županije, kaže, na tom su polju zakazale, što je usporilo razvojne procese.

Komadina je najavila kako će posebnu pozornost posvetiti revitalizaciji Zračne luke Krk. Inzistirat će i na tome da se konačno počne ozbiljno raditi na izgradnji dugo najavljivane ravničarske pruge koja bi omogućila reanimaciju Luke Rijeka. Turistički je razvoj, a posebno razvoj zimskog i zdravstvenog turizma, jedan od gospodarskih i razvojnih prioriteta, a to je, kako je kazala kandidatkinja za županicu Nezavisne liste Hrvoja Burića, moguće samo uz razvoj morske, kopnene i zračne prometne mreže.

Problem Primorsko-goranske županije predstavlja i depopulacija, pri čemu je posebno ugroženo područje Gorskog kotara. Gospodarski, prometni i komunalni projekti namijenjeni otvaranju novih radnih mjesta, boljoj povezanosti svih dijelova županije i boljem životnom standardu stanovništva bit će u središtu djelovanja županijskog tima Nezavisne liste Hrvoja Burića, predvođenog Giulianom Komadinom. Županiju će, najavila je, voditi transparentno, respektirajući sve prijedloge usmjerene prema boljoj funkcionalnosti županijskih službi koje moraju biti na usluzi građanima.

„Moramo se truditi da za građane, odnosno porezne obveznike, postignemo maksimalne rezultate uz minimalne troškove“, zaključila je Komadina.