Povežite se s nama

Mozaik

Nika Turković uskoro u Pogonu kulture: Čujem da je publika u Rijeci stroga, ali meni je lani bilo posebno i lijepo

Objavljeno

na

FOTO: Sanjin Kastelan

Nika Turković i njezin bend na krilima velikog uspjeha singlova “mogu i sama” i “ima smisla” stižu u riječki Pogon kulture, u subotu 18. svibnja! Uoči ovog velikog koncerta popularna pjevačica otkriva što naviše voli u ‘gradu koji teče’, planovima za budućnost, suradnjama i brojnim drugim zanimljivostima!

Dugo niste bili u Rijeci, a prošli put ste oduševili riječku publiku, što ste ovaj put pripremili Riječanima?

– Uvijek čujem da je publika u Rijeci stroga, ali meni je prošle godine bilo stvarno posebno i lijepo na Trsatu, tako da se nadam da će ove godine samo biti još bolje. Pripremili smo svašta, neke posebne goste i posebne izvedbe, tako da se jako radujemo.

Vaš aktualni singl s Nelom dugo je bio u YouTube trendingu, a sada je na vrhu top ljestvica, kako je došlo do suradnje?

– Nela i ja smo već dugo prijateljce, tako da je ova suradnja došla nekako prirodno, iz naših terapijskih razgovora jedna s drugom. Kad smo krenule pisati pjesmu, sve ideje su se samo nizale, pa smo onda u studiju s Lockroomom i ostvarile cijelu viziju.

Ovo je drugi singl s novog albuma, kada će izaći album?

– Ovaj singl kao takav neće se naći na mom albumu, već na Nelinom; moj se zvuk ipak na drugom albumu više vrti oko benda i gitarskog zvuka koji ću nadam se uspjeti provesti kroz sve nove pjesme. Pišemo, radimo, kada završimo, bit ćete prvi koji će znati kad izlazi :)!

Često dolazite u Rijeku, većinu pjesama ste napravili kod riječkog producenta Ivana Pešuta, dakle veza s Rijekom je posebna?

– Rijeka je mjesto gdje sve moje pjesme poprime svoj finalni oblik, koji onda publika čuje na kraju, a i većina benda mi je upravo iz Rijeke, tako da bih rekla da je moja poveznica s ovim gradom definitivno posebna. Kad sam ovdje, mozak mi posebno kreativno radi i uvijek se dogodi neka mala magija, pa Rijeka ima baš specijalno mjesto u mom srcu.

Što posebno volite u Rijeci?

– Volim svoje ljude, volim što mi izvlači kreativnost na najbolji mogući način, volim što imam ‘mjesto’ na kojem znam da moja glazba dobiva svoj zvuk… Volim što sam tamo doživjela neke momente koje bih nazvala prekretnicama svog života. Osim toga volim rivu, Pogon, Trsat, konobu Na Kantunu… Imala bih svašta za nabrojati.

Što biste rekli da je najveći izazov vašeg posla?

– Znati živjeti van ovog posla.

Bili ste u žiriju showa Superstar, što biste savjetovali mladim glazbenicima koji tek kreću?

– Mislim da savjeti takve prirode nisu univerzalni, niti se mogu primijeniti na svakoga jer smo svi drugačiji i to nas čini dobrima/manje dobrima za ovaj posao. Ali ono što je možda jedini savjet koji bi mogao koristiti svakome jest – ostati dosljedni sebi i znati tko smo. Prije nego što se kreće u bilo što, mislim da je najvažnije znati tko si i kako želiš da tvoj put izgleda. I okružiti se dobrim ljudima koji vjeruju u to, to je isto jako bitno.

Poruka riječkoj publici!

– Vidimo se u Pogonu kulture, 18.5.!

Deset mjeseci nakon prepunog koncerta na Trsatskoj gradini Nika će ponovo svirati za riječke fanove. Riječka publika imat će imati priliku još jednom proći kroz sve pjesme s hvaljenog i prodavanog prvijenca, kao što su „Gledaj me“, „Pusti“, „U mraku“ ili „Dok nas nema“ koje su samo na Spotifyju i You Tubeu preslušane i pregledane više od 5 milijuna puta, a i nove hitova “Ima smisla” i “Mogu i sama”.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže