Povežite se s nama

Crna kronika

“Njegovateljice” ukrale penzioneru veliku svotu novca na području Bakra

Objavljeno

na
Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvjema hrvatskim državljankama, starosti 21 i 47 godina, osumnjičenima za počinjenje kaznenog djela teške krađe.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene 9. siječnja ove godine teškom krađom oštetile 85-godišnjeg hrvatskog državljanina u obiteljskoj kući na širem bakarskom području. Naime, one su s oštećenikom dogovorile uslugu pomaganja u domaćinstvu i njege, te su posljednjih par mjeseci povremeno ga posjećivale i prema dogovoru mu pomagale.

Međutim, spomenutog dana su iskoristile njegovo povjerenje, kao i njegovu stariju životnu dob, odnosno narušeno zdravstveno stanje, pa u vrijeme dok mu je jedna pomagala u kupaonici, druga je iskoristila njegovu nepažnju te mu iz spavaće sobe otuđila novac u vrijednosti oko 92 550 kuna. Tijekom istraživanja je dio novca pronađen i bit će vraćen vlasniku.

Zbog osnova sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela teške krađe iskorištavanjem bespomoćnosti ili drugog osobito teškog stanja druge osobe, obje su osumnjičenice po završetku istraživanja kazneno prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže