Povežite se s nama

Vijesti

Njemačka od idućeg tjedna ide četiri tjedna u “lockdown”

Objavljeno

na


Njemačka kancelarka Angela Merkel danas se sastala s premijerima saveznih država kako bi razgovarali o novim mjerama.

Bild ekskluzivno saznaje kako su se premijeri saveznih država složili s Merkel te da Njemačka ide u lockdown 2. studenog, odnosno u ponedjeljak.

Bild dodaje i da su kancelarka i premijeri dogovorili nove mjere, ali još nemaju informacije koje. Prema informacijama objavljenim jučer, ali i riječima ministra financija, lockdown bi trebao trajati četiri tjedna, javlja Index.

Merkel će o svemu obavijestiti Bundestag

Bild javlja i da će kancelarka, nakon što se sastala s premijerima saveznih država o novim mjerama, o svemu obavijestiti vođe parlamentarnih skupina u Bundestagu.

Vijest je objavila zamjenica glasnogovornice vlade Martina Fietz. Sutra ujutro će Merkel u Bundestagu izvijestiti o stanju s koronavirusom u Njemačkoj.

Bild javlja kako će vlada isplaćivati potpore do 75 posto

Prema informacijama Bilda, ministar financija Olaf Scholz rekao je na sastanku da i on vjeruje da su Njemačkoj potrebne drastične mjere.

Najavio je i stabilizaciju i pomoć vlade za zatvorene poslove.

Rekao je da bi male tvrtke mogle dobiti pomoć vlade do 75 posto iznosa njihovih prihoda koje su ostvarili u istom mjesecu prošle godine. Veće tvrtke mogu ostvariti do 70 posto potpore.

Scholz je predvidio, prema informacijama Bilda, i kako će za to trebati od sedam do 10 milijardi eura za četiri tjedna lockdowna.

“U situaciji smo da uskoro nećemo moći kontrolirati situaciju. Mislim da je nužno da se složimo s drastičnim mjerama”, rekao je.

Koje mjere su na stolu?

Njemački mediji su ranije danas javili kako Merkel želi zatvoriti kafiće, restorane, škole, teretane, muzeje i kina, no Bild o tome još ne javlja.

Prema nacrtu mjera koji je iscurio ranije sinoć, radili bi samo škole i dječji vrtići.

Trgovine bi mogle ostati otvorene budu li primjenjivale stroge higijenske mjere i ograničile broj kupaca, a restorani će isporučivati hranu samo za dostavu.

Prema novim mjerama ljudi bi mogli izlaziti samo s članovima vlastitog kućanstva, stoji u tekstu prijedloga suzbijanja virusa u Njemačkoj, u kojoj su u utorak ujutro potvrđene 14.964 novozaražene osobe.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram