Povežite se s nama

Sport

Njivice Outdoor Weekend okupio stotine zaljubljenika u sportske aktivnosti na otvorenom

Objavljeno

na


Ovog su vikenda Njivice postale centar sportskih događanja, ali i aktivnog odmora. Njivice Outdoor Weekend okupio je sportske entuzijaste i rekreativce svih generacija koje povezuje želja za avanturom u prirodi. U organizaciji Turističke zajednice Općine Omišalj održao se niz programa koji, osim što pružaju mogućnost za fizičku aktivnost, nude i istraživanje prirodnih ljepota otoka Krka.

Sve je počelo u petak kada su se okupili brojni sudionici spremni za vikend pun izazova i zabave, dok je u subotu održano 4. kolo Trekking lige, u svom 7. Izdanju uz čak 277 sudionika iz 9 različitih zemalja. Trkači su se suočili s različitim izazovima, ovisno o kategoriji kojoj su pripadali. Dužine staza su varirale, pružajući mogućnost sudjelovanja svima, od onih koji su se tek upoznavali s outdoor aktivnostima do iskusnih trkača.

Zbog vremenskih uvjeta, sunčana nedjelja obilovala je sportskim događanjima. Biciklistička tura “Epic rides Njivice”, koju na otok Krk dovodi Adria bike, nije bila samo sportski događaj, već pravi putopis kroz prirodne ljepote otoka. Sudionici su krenuli na putovanje koje je otkrivalo skrivene kutke otoka, od šarmantnih sela do prekrasnih makadamskih staza i šumovitih proplanaka. Ruta duga oko 50 kilometara bila je uzbudljiva, ali istovremeno inspirativna, pružajući nezaboravno iskustvo svima koji su se odvažili na ovu avanturu.

Za najmlađe sudionike bio je organiziran poseban program – MTB školica Teama Rodeo. Djeca su imala priliku isprobati vožnju po elementima koji simuliraju prirodne prepreke kao kod pravog brdskog biciklizma, zbog čega je Kids Outdoor Corner bio ispunjen zabavom!

Jutarnji sati bili su idealni za opuštanje uz jogu u Aminess Atea camping resortu, a uslijedila je šetnja oko jezera – Njivice Hike. Pod budnim okom vodiča iz Promotiv Travel Outdoora, čak 120 sudionika krenulo je u istraživanje krajolika, jezerske vegetacije i obalne šetnice.

“Njivice Outdoor Weekend smjestili smo u predsezonu kada topliji proljetni dani mame na aktivnosti na otvorenom. Uzevši u obzir prirodna bogatstva otoka Krka, odlučili smo pružiti sadržaj svim gostima koji se odluče za aktivni odmor u Njivicama i spojiti uživanje u netaknutoj prirodi i outdoor aktivnostima. Ovog je vikenda zabilježeno 896 dolazaka i 2537 noćenja, od čega su su domaći gosti ostvarili 292 dolaska i 580 nocenja, a stranci 606 dolazaka i 1957 nocenja. Sudeći prema broju sudionika i posjetitelja, ali i broju ostvarenih dolazaka i noćenja ovog vikenda, uspjeli smo u naumu da Njivice na turističkoj karti pozicioniramo kao idealnu destinaciju za outdoor turizam.” – poručila je Andrea Orlić Čutul, direktorica TZO Omišalj.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže