Povežite se s namaU srijedu, 18. listopada 2017. godine službeno su završeni radovi postave umjetnog travnjaka i otvoreno pomoćno igralište NK Halubjana u Viškovu. Otvorenju novouređenog pomoćnog igrališta s umjetnim nogometnim travnjakom površine oko 7.400 m2 s pratećom opremom prisustvovala je Općinska načelnica Sanja Udović, voditelj Odsjeka za urbanizam, komunalni sustav i ekologiju Sanjin Vranković, Davor Kovačević, predstavnik izvođača radova Maxmar grupe, nadzorni inženjer iz tvrtke Teh-projekt konzalting te predstavnici NK Halubjana.

“U cilju osiguranja što boljih uvjeta za bavljenje sportom svih naših mještana, osobito djece, Općina Viškovo sustavno ulaže u sportsku infrastrukturu jer jedan od važnih ciljeva zadovoljenja potreba u sportu svakako je osiguranje materijalnih i prostornih uvjeta kojima će se omogućiti kvalitetan rad klubova i udruga. Osim toga, ovo je samo prvi od koraka stvaranja moderne sportsko-rekreacijske zone u općini Viškovo čime će se omogućiti održavanje sportskih natjecanja, rad klubova i sportskih udruga te u konačnici zdrav život, kvalitetno provođenje slobodnog vremena i razvoj djece svih uzrasta jer tako stječu korisna znanja i vještine, razvijaju se i pronalaze prijatelje”, naglašava Sanja Udović.

Ukupna ugovorena vrijednost radova je oko 1.600.000,00 kn. Radovi na drugoj fazi uređenja pomoćnog nogometnog igrališta NK Halubjan u Sportsko-rekreacijskoj zoni Halubjan u Viškovu su započeli u srpnju, nakon što je početkom godine izvedena odvodnja i drenaža terena.

Naime, dosadašnje pomoćno nogometno igralište nije bilo adekvatno s obzirom na šljunčanu podlogu i ozljede koje se događaju na istome prilikom odvijanja trenažnog procesa, a posebno jer isto pored nogometaša koriste i ostali sportski klubovi i brojni rekreativci.

NK Halubjan najveća je sportska udruga općine Viškovo koja ovog trenutka okuplja rekordan broj djece u svojoj povijesti. Trenutno je klub organiziran u 9 kategorija o kojima brine 13 trenera, a u omladinskom pogonu trenira oko 250 djece. Također, pri klubu je pokrenuta „sportska igraonica“ za djecu predškolske dobi gdje se djeca prvi put susreću sa sportom.