Povežite se s namaKao i svake godine u ovo vrijeme, maturanti završavaju srednju školu i školsku godinu nešto ranije nego inače i polako se približavaju danima polaganja ispita državne mature, odnosno pristupaju „ ispitu zrelosti“. Riječko Korzo danas je bilo prepuno šarenih majica s kratkim porukama maturanata, od koje su neke od njih vjerojatno obilježile dane provedene u srednjoj školi. Maturanti su se spuštali do glavne riječke šetnice sa svih krajeva grada, brašna je bilo na sve strane, tako da ako ste se u kojem slučaju našli na Korzu, vjerojatno ste, ni krivi ni dužni dobili svoju porciju brašna ili još gore, porciju letećih jaja.

Naravno, kao i svake godine bilo je i intervencija hitne pomoći i to prvenstveno zbog opijanja alkoholnim pićima. Pojedini riječki maturanti, brašno su poklonili i socijalnoj samoposluzi, te na taj načinpokazali humanitarnost na djelu onima kojima je svaka pomoć potrebna. Sigurno znate onu dobru staru „Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba“ . Lijepi dani i uspomene na to razdoblje, vjerojatno će ostati zapamćeni u srcima tih mladih ljudi koji su danas proslavili važan dan i već sutra kreću u nove pobjede.

Maturant Borna Tićak dao je izjavu o današnjem danu za naš portal :
„Dan kada se završi srednja škola stvarno je poseban i mislim da je prihvatljivo tada malo ludovanja. Meni je bilo odlično i stvarno sam se dobro zabavio. Prema prolaznicima smo bili i više nego fer, ne gađajući ih i  uz uputu kojom ulicom da idu kako ne bi postali kolateralne žrtve.“