Povežite se s nama
Kadetkinje norveškog kluba Strindheim Håndball iz Trondheima odigrale su početkom ovog tjedna u Sportskoj dvorani Marino Cvetković prijateljsku utakmicu s mlađim kadetkinjama Rukometnog kluba Liburnija Opatija u kojoj su pobijedile ekipu domaćina 44:25. Susret je pratio i Željko Tomac, trener u norveškoj reprezentaciji, rukometnim viceprvacima svijeta.

Mlade norveške rukometašice nalazile su se na sedmodnevnim pripremama u Opatiji, a uz svakodnevne treninge uživaju u kupanju te šetnjama uz more. Smještene su u Milenij hotelima Agava i 4 opatijska cvijeta, a treniraju u Sportskoj dvorani Marino Cvetković. Opatija je poznata i vrlo popularna u norveškim rukometnim krugovima zahvaljujući promociji pomoćnog trenera norveške reprezentacije Željka Tomca i njegovih kćeri, uspješnih rukometašica Marte i Teodore. Obitelj Tomac uz norvešku adresu već nekoliko godina ima i opatijsku te koristi svaki slobodni trenutak za posjet svom drugom domu.

–  Opatija je odabrana za ljetne pripreme zbog kombinacije pozitivnih karakteristika – od klime, pozicije i smještaja, pa do odličnih sportskih kapaciteta. Većina igračica je ovdje u pratnji roditelja, tako da im je boravak u Opatiji i neka vrsta obiteljskog odmora, a nakon što završe pripreme, neki od njih ostat će ovdje još nekoliko dana. Uvjeti su odlični, a igračice i trener Frode Bjerkan naročito su oduševljeni sportskom dvoranom, kazala je Teodora Tomac.

A prilikom da opatijske rukometašice zaigraju protiv Norvežanski zadovoljni su i treneri RK Liburnija Opatija Marin Pleše i Višnja Hrmić.

– Odlično nam je došla ova utakmica između natjecateljskih sezona. Norveški rukomet je poznat u svijetu, oni igraju brzi rukomet, puno se trči i jako mi je drago da su naše igračice dobile priliku zaigrati protiv mladih Norvežanki, to je za njih jedno novo iskustvo, istaknuo je Marin Pleše.

Utakmicu su sudili mladi opatijski rukometni suci Luka Pejatović i Noa Tubić.

ŠSGO