Povežite se s nama

Crna kronika

Nova prijevara: Ostala bez 500.000 kuna, mislila je da trguje naftom

Objavljeno

na
Krčka policija jučer je zaprimila prijavu o počinjenju kaznenog djela računalna prijevara na štetu 63-godišnje hrvatske državljanke.

Naime, oštećenu su od rujna ove godine na njezin mobilni telefon u više navrata pozivale nepoznate osobe predstavljajući joj se kao brokeri te ju uvjerili u trgovanje dionica naftom preko njihovog ”tradera” na internetskoj stranici. Oštećena je, u zabludi da će ostvariti profit, na razne račune u više navrata u od rujna do prosinca ove godine uplatila oko 500 000 kuna zbog trgovanja dionicama nafte. Uskoro je na internetu naišla je na upozorenja i informaciju da se radi o grupi organiziranih prevaranata te da joj neće vratiti novce te je shvatila da je prevarena pa je događaj prijavila policiji.

Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram