Povežite se s nama
Turistička zajednica Općine Kostrena  i Općina Kostrena ove su godine po prvi put organizirali novu proljetnu manifestaciju s iznimno bogatim programom.

Na terasi ispred Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji, Kostrenjani i njihovi gosti ove su nedjelje povodom obilježavanja blagdana Cvjetnice uživali u bogatoj ponudi domaće hrane hrvatskih OPG-ova, gastronomskoj ponudi lokalnih ugostitelja, delicijama spravljenim po receptima naših nona, kreativnim radionicama i zabavnim igrama.

Najmlađi posjetitelji naučili su ukrašavati pisanice raznim tehnikama poput pirografije i bojanja, izrađivali su košarice za jaja, spretnost i vještinu dokazali su u raznim igrama. Posebno iznenađenje priredili su uskršnji zec i maskota tvrtke INA d.d. Pumpić koji su djecu poveli u potragu za pisanicama skrivenima oko čitaonice. U dječjem kutku mjesto više tražilo se prilikom oslikavanja lica proljetnim motivima, kao i kod pisanja i oslikavanja tradicionalnih čestitki. U suradnji s našim sponzorom, tvrtkom INA d.d. čestitke donose djeci duh tradicije pisanja i slanja pisama. Oslikanim čestitkama naši najmlađi razveselili su svoje najmilije.

uuk2

Oni nešto stariji, uz kupnju zdravih, domaćih proizvoda koji će obogatiti blagdanski stol, naučili su nešto novo o zdravoj prehrani, jestivom samoniklom bilju i kako napraviti prirodni sapun. Poznati primorski kuhar Kristian Kozmić, autor kuharice Primorski pijat kroz svoj kulinarski show prikazao je pripremu primorskog uskršnjeg specijaliteta te je oduševljena publika uživala degustirajući janjetinu i povrće na lešo. Autorica bloga Anino povrće Ana Smokrović, prezentirala je  ratarsku gastronomiju i načela zdravog i ispunjenog života te kako u svoju prehranu uvrstiti razno povrće, tokom predavanja posjetitelji su imali priliku degustirati popečke od povrća, razne hladne salate, razne vrste algi i samoniklo bilje.

Sve generacije zainteresirale su se za program promocije jedrenja. Pod sigurnim vodstvom iskusnih jedriličara iz Jedriličarskog kluba Galeb mogao se iskušati stimulator i naučiti sve o jedrilicama. Posebnu pažnju privukao je i slatki štand Turističke zajednice Općine Kostrena na kojem je bilo moguće degustirati Kostrensku pogaču iz Obrta za proizvodnju kolača i torti Snjeguljca, kao i naučiti ponešto o kostrenskoj tradicionalnoj kuhinji.

uuk3

U suradnji sa sponzorima tvrtkama INA d.d. i Dezinsekcija d.o.o. Turistička zajednica općine Kostrena i Općina Kostrena još jednom su svim Kostrenjanima i posjetiteljima Kostrene omogućili prekrasan dan ispunjen sadržajem te pokazali da je Kostrena destinacija atraktivna tokom cijele godine. Turistička zajednica Općine Kostrena posjetitelje je počastila ukusnim i nezaobilaznim proljetnim specijalitetom primorskog kraja – fritajom sa šparugama, a Gljivarska udruga Škripac predstavila je gljive koje se beru u proljeće, koje su posjetitelji  degustirali u ukusnoj fritaji s gljivama.

Posebna atrakcija na manifestaciji bilo je veliko uskršnje jaje ispunjeno šarenim balonima i cvjetovima iz kojeg su na kraju manifestacije ispušteni baloni kako bi šarenilo pronjeli Kostrenom i doprinijeli što bržem dolasku proljeća, navodi se u priopćenju TZ-a