Povežite se s nama


Na ovogodišnjem Humanitarnom karnevalskom rotarijanskom balu, održanom u palači Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, u sklopu 32. Međunarodnog riječkog karnevala, prikupljeno je 93.628,98 kuna. Ta su sredstva uplaćena na žiro računa Kluba za dresurno jahanje osoba s invaliditetom PEGAZ Rijeka, a njime su kupljeni konj i sedlo za potrebe terapijskog jahanja i natjecanja.

Primopredaja donacije održana je u sklopu prostora Kluba za terapijsko jahanje osoba s invaliditetom PEGAZ Rijeka, koji se nalazi u prekrasnom arealu između Orehovice i Sušačke Drage. Riječ je o zemljištu kojeg je Grad Rijeka prije šest godina ustupio toj udruzi na korištenje u svrhu uređenja centra za terapijsko jahanje.

Uručenju donacije prisustvovali su Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke, Mirjana Stojnović, predsjednica Kluba za dresurno jahanje osoba s invaliditetom PEGAZ Rijeka, Senad Bešić, rukovoditelj Proizvodne izvrsnosti Rafinerije nafte Rijeka, Fredi Pirš, predsjednik Rotary Cluba Rijeka – Sv. Vid, direktor TZ Rijeka Petar Škarpa i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović te pročelnici Odjela zdravstvo i socijalnu skrb te sport i tehničku kulturu, Ankica Perhat i Igor Načinović.

Na ovogodišnjem Humanitarnom karnevalskom rotarijanskom balu, održanom 14. veljače u palači Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci, u sklopu 32. Međunarodnog riječkog karnevala, prikupljeno je 93.628,98 HRK. Humanitarni rotarijanski bal organizira Grad Rijeka, Rotary Club Rijeka – Sveti Vid, Turistička zajednica Grada Rijeke i Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja, uz partnerstvo naftne kompanije INA-e.

Kupnjom ulaznice za Humanitarni karnevalski bal u vrijednosti od 400 kuna koja je vrijedila za dvije osobe, sudionici Bala sudjelovali su u humanitarnoj akciji “Pomognimo osobama s invaliditetom” namijenjenoj Klubu za dresurno jahanje osoba s invaliditetom PEGAZ i to za nabavku konja.

Ček u vrijednosti od 93.628,98 HRK predsjednici Kluba Mirjani Stojnović uručio je gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, u nazočnosti predsjednika Rotary Cluba Rijeka – Sv. Vid Fredija Pirša i Senada Bešića, rukovoditelja Proizvodne izvrsnosti Rafinerije nafta Rijeka.

Zahvaljujući na doniranim sredstvima Mirjana Stojnović, predsjednica Kluba je kazala kako su tim novcem, u Sloveniji kupljeni konj Pepper i sedlo potrebno za natjecateljsko jahanje. Naime, članovi Kluba za dresurno jahanje osoba s invaliditetom PEGAZ već se devet godina, uz terapijsko jahanje bave i natjecanjima i u svom članstvu imaju i državnog prvaka, a sve su to postigli tuđim konjima koje su posuđivali za natjecanje. Upravo zato im je ova donacija izuzetno važna, jer sada imaju svog konja, prekrasnog Peppera, mirne naravi na kojem se uvježbava i natječe. Uručujući donaciju gradonačelnik Obersnel je kazao kako su ta sredstva dostatna za pokriće troškova nabave konja i sedla, ali nedostaju još sredstva za nabavku prikolice kojom će se Peppera voziti na natjecanja. Obersnel je pozvao sve koji žele i mogu da doniraju sredstva Pegaz-u za nabavku prikolice.

Prigodne riječi uputili su i predsjednik Rotary Cluba Rijeka – Sv. Vid Fredi Pirš i Senad Bešić, rukovoditelj Proizvodne izvrsnosti Rafinerije nafta Rijeka.

Grad Rijeka