Povežite se s nama


17. svibnja u 19.30 u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku moći ćete iskusiti izvedbu suvremenog plesa u produkciji Multimedijalne kolibe iz Zagreba.

Autorice projekta u gostovanju, zanimljivog naziva “Pokret Mislim Okret” Zrinka Užbinec, Sonja Pregrad i Zrinka Šimičić Mihanović, osnivačice su i začetnice međunarodnog glazbenog i plesnog festivala improvizacije Improspekcije, te predstavnice nove generacije rastuće zagrebačke scene suvremenih izvedbenih praksi.

Kroz intiman, kolektivan proces koji poziva na komunikaciju i suptilan, ne invazivan pristup, izvođačice pokušavaju otvoriti prostor za nove načine promišljanja tijela i pokreta u nastajanju.

One nam otkrivaju što se to krije u pozadini plesa, ono svjesno i nesvjesno, propitujući što uvjetuje donošenje određene koreografske, kako izvođačke odluke,  tako i one svakodnevne – ljudske. Bave se mišlju kao pokretom i pokretom tijela kao posljedicom misli, artikulirajući misli u trenutku nastanka; izgovaraju ih i istovremeno osviješćuju na koji način one motiviraju, zaustavljaju i mijenjaju tijek kretanja ili trenutačne radnje …

Izvedba je prilagođena za gledatelje početnike, koji se nisu susretali s izvedbama što artikuliraju izričaj tijela i pokreta, ali i iskusnim gledateljima koji žele produbiti i istražiti područja izvedbenih umjetnosti.

Predstava je izvođena na nekoliko eminentnih nacionalnih izvedbenih festivala, od zagrebačkog Tjedna suvremenog plesa (HIPP), TASK-a (TALA) do Dana suvremenog plesa u Varaždinu (VRUM) na kojima je dobila pozitivne kritike publike i struke.

Projekt VISONS, kroz koji se gostovanje provodi, ostvaruje kontakt s publikom kroz interakciju i edukaciju, otkrivajući joj suvremene tendencije izvedbenih umjetnosti s nacionalne i internacionalne scene.

PMO 19.4.16._foto Jasenko Rasol_10

Ukrcajne karte mogu se rezervirati i kupiti u pretprodaji po cijeni od 30 kn te na blagajni HKD-a jedan sat prije izvedbe. Grupe veće od 5 sudionika/ica, djeca, mladi, studenti/ce i umirovljenice/i mogu zakupiti ukrcaj od 20kn. Pretprodaja i rezervacije moguće su na mail visions.ledinsky@gmail.com, a više informacija možete dobiti kontaktom na broj 091 537 99 69.

Svesrdnu podršku projektu omogućili su Grad Rijeka – Odjel gradske uprave za kulturu, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i pokrovitelji izvedbenih umjetnosti.

Priopćenje: Antonio Kiselić Ledinsky

Foto: Jasenko Rasol