Povežite se s nama

Crna kronika

Novi detalji: Pronađen je novčanik žene o kojoj nitko ništa ne zna, bio je prazan

Objavljeno

na
Policija još uvijek utvrđuje okolnosti događaja na Krku u kojem je pronađena unesrećena žena koja se ne sjeća svog identiteta.

Iz Policijske uprave navode da su pronađenu ženu evidentirali kao osobu trenutno neutvrđenog identiteta. Ono što se dosad zna jest da žena govori engleski, ne sjeća se svog identiteta i trenutno je u bolnici. Istraga o njezinom identitetu još uvijek je u tijeku.

Policija: Javilo nam se puno ljudi, što iz Hrvatske, što iz inozemstva. Provjeravamo informacije

Kontaktirali smo PU primorsko-goransku za više detalja. Ono što su nam odmah rekli jest da su zaprimili veliki broj poziva, što iz Hrvatske, što iz inozemstva, o ženi koja je pronađena. Sada je na redu provjera svih informacija koje su dobili, a s obzirom na to da ih je puno, to će potrajati još neko vrijeme.

Pitali smo policiju i koja je procedura u ovakvim slučajevima. Kazali su nam da se njezin otisak prsta nije podudarao ni s jednim iz baze dostupne hrvatskoj policiji. Također, pitali smo koje će iduće korake poduzimati, a odgovor na taj upit objavit ćemo kad ga dobijemo.

Policija je pronašla njen ruksak i prazan novčanik

Kako doznaje RTL Potraga, na obali, na mjestu koje je dosta udaljeno od mjesta gdje je žena nađena, policija je pronašla njen ruksak.

Međutim, sadržaj ruksaka nije istražiteljima pružio željene informacije o njenom identitetu. Uz sprej za komarce i još neke sitnice koje bi svaki turist ponio sa sobom na izlet, u ruksaku je pronađen i novčanik, no bez dokumenata i bez novca. Riječ je o važnom detalju jer je neobično da u novčaniku nije bilo ničega.

Kriminalist Cvrtila: EU nema centralnu bazu otisaka, ovo bi moglo potrajati

Slučaj pronađene žene koja se ne sjeća svog identiteta kratko nam je komentirao kriminalist Željko Cvrtila.

“Prva stvar, koja je i logična, a nameće se u ovoj situaciji, provjera je otiska prsta. Kako ovo sve traje već nekoliko dana, očito nije pronađen podudarni otisak u bazi hrvatske policije. Sada je na policiji da uspostavi vezu s državama govornog područja jezika kojim žena govori. Kako je to engleski, trebalo bi angažirati stručnjake da probaju suziti izbor tih zemalja, što znači pokušati vidjeti kojim specifičnim naglaskom govori”, kazao nam je pa dodao:

“Koliko ja znam, na razini Europske unije ne postoji centralna baza otisaka prstiju tako da bi ovo moglo potrajati još neko vrijeme. Prvo, dok se ne pronađe zemlja iz koje žena dolazi, dok policija ne uspostavi kontakt s policijom te države itd. Također, ovo traje već neko vrijeme jer u ovakvim slučajevima zaista ima dosta posla.

Provjeravaju se okolnosti događaja, provjerava se je li amnezija odglumljena ili je stvarna, provjeravaju se obližnji hoteli, trgovine i slične stvari gdje bi se moglo nešto saznati. Je li bila bukirana u nekom hotelu, gdje je pronađena, u kakvom stanju itd”, kazao je Cvrtila za Index.

Priču o ženi s Krka objavili britanski mediji, ali i američki CNN

Policija je ovih dana više puta medijima odaslala apel za pomoć kako bi se pronašao netko tko prepoznaje ženu koja se ne sjeća svog identiteta. Tako je ova priča, osim u hrvatskim, završila i u svjetskim medijima.

O njoj su već u nekoliko navrata pisali britanski mediji, a priču je objavio i američki CNN.

Novinari Daily Maila razgovarali su s ribarom koji je prvi uočio ženu.

“Na engleskom jeziku je vikala ‘molim vas, pomozite’. Kako je bilo teško prići području na kojem se nalazila, a bili smo u čamcu, nazvali smo spasilačku službu”, ispričao je ribar.

Ribar koji ju je pronašao: Na engleskom je zvala upomoć, učinilo mi se da bi mogao biti škotski naglasak

Daily Mail navodi i kako je ribar rekao da je njegova supruga razgovarala s pronađenom ženom te da mu se učinilo da bi njezin naglasak mogao biti škotski.

Ribar je također naveo kako je nesretnu ženu vidio na stijenama noć ranije, na istom mjestu. Tada, međutim, nije zvala upomoć. Da je u nevolji, shvatili su tek sljedećeg dana te su pozvali spasilačku ekipu.

Podsjetimo, policija je prošlog tjedna objavila da je na Krku pronađena žena koja se ne sjeća svog identiteta. Bila je ozlijeđena, ima oko 60 godina, srednje je tjelesne građe i visine 165 cm, plave kose do ramena i plavih očiju.

U trenutku pronalaska bila je odjevena u tamnoplavu majicu na bijele pruge s kapuljačom, crne hlače, tenisice i platnenu kapu-šešir ružičaste boje. Kako piše CNN, nekoliko ljudi se javilo policiji s informacijama, ali identitet žene i dalje ostaje nepoznat. Ona se trenutno nalazi u bolnici i u dobrom je stanju.

O ženi je pisao i The Sun, koji je naveo kako su stručnjaci procijenili da je žena nekoliko dana preživjela na području kojim hodaju medvjedi.

HGSS objavio detalje akcije spašavanja

HGSS je jučer objavio detalje akcije spašavanja žene te naveo da je pronađena 12. rujna u blizini krčke plaže Rudine.

“Unesrećena osoba je prenoćila na obali te je zatečena iscrpljena s lakšim tjelesnim ozljedama i dezorijentirana. Odmah po dojavi na teren je izašlo 12 članova HGSS stanice Rijeka s tri vozila”, naveli su iz HGSS-a.

HGSS je ženu našao na obali, ozlijeđenu i dezorijentiranu.

“Akcija Rudine – 12. rujna 2021.

Poziv zaprimamo oko 9 sati preko Županijskog centra 112, a od strane Službe traganja i spašavanja na moru, koja zbog plićine nije u mogućnosti pristupiti unesrećenoj osobi. Saznajemo da se radi o ženskoj osobi s kojom su kontakt uspostavile osobe koje su se noć prije, kao i u tom trenutku, nalazile na manjem plovilu u blizini plaže Rudine.

Unesrećena osoba je prenoćila na obali te je zatečena iscrpljena, s lakšim tjelesnim ozljedama i dezorijentirana.

Odmah po dojavi na teren izlazi 12 članova HGSS stanice Rijeka s tri vozila. Dolaskom do unesrećene istoj je pružena medicinska pomoć, nakon čega je uslijedio je transport nosiljkom UT2000 do cestovne prometnice, gdje je unesrećena predana vozilima Hitne medicinske službe. Time je ova akcija završila oko 11:10”, objavili su iz HGSS-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram