Povežite se s namaDom mladih obilježit će u ponedjeljak 2. listopada 2017.g. u 9 sati početak preventivne akcije „Prvi koraci u prometu“ predstavljanjem novih prometnih programa koje je ova ustanova u školskoj godini 2017./2018. pokrenula u suradnji s relevantnim ustanovama Grada Rijeke.

Program „Prvi koraci u prometu“ obuhvaća učenike i učenice prvih razreda osnovnih škola Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, ukupno njih 2.468. Program realiziraju djelatnici Doma mladih u suradnji sa Prometnom policijom PU-PGŽ, Županijskim savjetom za sigurnost prometa na cestama, Odjelom gradske uprave za odgoj i školstvo, Odjelom gradske uprave za šport i tehničku kulturu te Upravnim odjelom za odgoj i obrazovanje PGŽ.

Prvog dana u Dom mladih dolaze učenici i učenice OŠ Brajda.

Isto tako, u ponedjeljak će biti predstavljeni novi prometni programi koje je Dom mladih u novoj školskoj godini 2017./2018. pokrenuo u suradnji s relevantnim ustanovama Grada Rijeke.

9. listopada 2017. počinje Biciklistička škola, projekt Doma mladih kojim će se omogućiti učenicima i učenicama 5.r. OŠ pohađanje Programa osposobljavanja upravljanja biciklom i biciklističkoga ispita. Dom mladih je uspostavio suradnju s 20 osnovnih škola s područja Grada Rijeke te će od listopada do travnja Program proći 200 učenika petih razreda. Projekt je financiran od strane Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH.

U suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje pokrenut je program Sigurni koraci u prometu koji uključuje prometnu edukaciju djece s posebnim potrebama. Kroz cijelu školsku godinu korisnici Centra, raspoređeni u nekoliko grupa, dolazit će jednom mjesečno u Dom mladih na edukaciju, gdje će kroz simulaciju stvarnih prometnih situacija, ali u sigurnom okruženju vježbati kretanje u prometu.

Prometni odgoj važan je dio programa predškole stoga je Dom mladih u suradnji s Dječjim vrtićem Rijeka, prateći Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH i potrebe predškolske djece da tijekom odrastanja dobiju što više kvalitetnijih poticaja, kako bi jednog dana bili odgovorni i sigurni učesnici u prometu, osmislio program Promet u predškoli kojeg čine 4 radionice za djecu u 5. i 6. godini života. Time bi se nadopunio prometni odgoj koji se s djecom provodi u vrtiću.

Grad Rijeka