Povežite se s nama
Gradonačelnik Vojko Obersnel je danas obišao novotvoreni prostor Središnjeg odjela Gradske knjižnice Rijeka, koji je otvoren je 6. kolovoza ove godine javljaju iz Frada Rijeke. Gradska knjižnica Rijeka tako sada djeluje na dvije lokacije, u Filodrammatici na Korzu, te na dosadašnjoj adresi – Matije Gupca 23 (Pallazzo Modello). Ravnateljica Gradske knjižnice, Gorana Tuškan Mihočić, pohvalila se pozamašnom brojkom od 8000 knjiga posuđenih samo u novom prostoru Središnjeg odjela, u svega tri tjedna otkako je otvoren.

Gradonačelnik je prošetao  danas novim prostorom Gradske knjižnice u zgradi Filodrammatice na Korzu, a u obilasku su bili i njegov zamjenik Miroslav Matešić, pročelnik Odjela za upravljanje imovinom Vladimir Benac, ravnateljica Direkcije programa Odjela za kulturu Grada Rijeke Helena Semion Tatić te Alen Kapidžić iz Odjela za kulturu.

Podsjetimo, u novi prostor preseljena je lijepa književnost (svjetska i hrvatska književnost, književnost na stranim jezicima, antologije, eseji, pisma) te stripovi, a u prostoru u kojem je i do sada djelovala Gradska knjižnica (Pallazzo Modello) ostala je popularno-znanstvena i stručna literatura iz svih područja znanja.

Gradonačelnik Obersnel, vidno zadovoljan viđenim, kazao je kako je u odnosu na stari prostor ovo uistinu lijepo za vidjeti i iznimno pristupačno korisnicima. Dodao je, da iako ovaj prostor nije konačno rješenje Gradske knjižnice, ipak će u jednoj fazi unaprijediti rad djelatnika, kao i zadovoljstvo korisnika. Stalan prostor Gradske knjižnice Rijeka planira se ostvariti u nekadašnjem kompleksu tvornice „Rikard Benčić“, a gradonačelnik je dodao kako se nada da će to biti realizirano do 2020. godine.

Također, u tijeku su radovi i pripreme na uređenju prostora Gradske knjižnice Rijeka- Ogranak Trsat, koji su započeli krajem srpnja ove godine. Riječ je o prostoru u sklopu Dvorane mladosti površine 305 kvadratnih metara. Po otvorenju ovog ogranka i područje Sušaka će nakon niz godina dobiti svoju biblioteku.