Povežite se s nama
druga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ organizira pripremni seminar za volontere u programu “Pripovjedač/ica priča za laku noć” poznatiji pod nazivom “Tete i barbe pričalice”. Seminar će se održati 6., 7. i 8. ožujka 2018. godine od 17 do 20 sati.

Volonteri u programu mogu biti svi građani koji imaju najmanje 16 godina. Zainteresirani volonteri mogu se prijaviti slanjem prijavnice dostupne na www.udruga-portic.hr.

Više informacija dostupno je putem adrese udruga.portic.rijeka@gmail.com

O programu “Pripovjedač/ica priča za laku noć”:

Devetu godinu zaredom program „Pripovjedač/ica priča za laku noć“ provodi se u Dječjoj bolnici Kantrida. Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ organiziranim volontiranjem doprinosi ublažavanju negativnih posljedica hospitalizacije djece. Projekt se provodi na Odjelu onkologije i hematologije od studenoga 2009., na odjelima Kirurgije i Fizikalne medicine i rehabilitacije od listopada 2012. godine, od siječnja 2015. godine na Zavodu za bolesti pluća, srca i kliničke imunologije te od ožujka 2017. na Zavodu za dječju neurologiju i dječju psihijatriju pri Kliničkom bolničkom centru Rijeka – lokalitet Dječja bolnica Kantrida.

Educirani volonteri svake večeri svojim pričama djeci uljepšavaju i olakšavaju boravak u bolnici o čemu svjedoče izrazito pozitivne reakcije djece, roditelja i medicinskoga osoblja.

Program se proširio i na druge gradove, od 2013. Udruga „Smiješak za sve“ provodi ga u Zagrebu, od 2016. godine djeluje i u Splitu pod vodstvom Udruge „Most“, a od ove 2018. godine program se provodi i u Čakovcu u suradnji s Udrugom „Murid“ te Puli u suradnji s Udrugom „Suncokret“.

Program se provodi zahvaljujući financijskoj podršci: Grada Rijeke, Ministarstva zdravstva RH, Primorsko-goranske županije, UNIQA osiguranja, JGL-a, ERSTE banke, HEP-a, DUNIG d.o.o.

Provedbu Programa u Rijeci podupiru: Grad Rijeka, Ministarstvo zdravstva RH, Primorsko-goranska županija, KBC Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Grad Rijeka