Povežite se s nama

Vijesti

Novih 30,8 milijuna kuna za obnovu lučke infrastrukture i pomorsko dobro u PGŽ

Objavljeno

naMinistar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u prisutnosti župana Zlatka Komadine, obnašatelja dužnosti istarskog župana Fabrizia Radina i načelnika Općine Mošćenička Draga Rikarda Staraja, potpisao je u Mošćeničkoj Dragi ugovore i sporazume za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja, te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

U 2020. godini Ministarstvo dodjeljuje sredstva za 5 projekta županijskih lučkih uprava Primorsko-goranske županije u iznosu od 27 milijuna kuna te gradovima i općinama na području PGŽ za 9 projekata iznos od 3.790.000,00kn. Župan Zlatko Komadina istaknuo je kako smo svjedoci, najvećih ulaganja u pomorsko dobro kojim se mijenja vizura naše obale i otočkih mjesta na dobrobit građana u smislu komunalne priče, uređenja plaža, nautičkih vezova i obalnog linijskog prijevoza, od vremena Austro-ugarske. “Danas su naših 6 općina i gradova kao i 5 lučkih uprava potpisali ugovore vrijedne 30 – tak milijuna kuna. To je dodatni dio, odnosno europsko financiranje, financiranje iz resornog ministarstva kao i proračuna Primorsko-goranske županije za onaj dio lučke nadgradnje i podgradnje koji je još ostao neugovoren i za sanaciju pomorskog dobra  gdje je more učinilo svoje kroz period vremena. Pokazalo se da je pripremljenost projekata u Primorsko-goranskoj županiji izvrsna i u tijeku je veliki investicijski ciklus”, rekao je župan Komadina.

Ministar  Butković rekao je kako će u ovoj godini dodijeliti  90,5 milijuna kuna za gradnju i obnovu lučke infrastrukture na cijelom području hrvatske obale. „ Zahvaljujem se Primorsko-goranskoj županiji i njihovim lučkim upravama koje svake godine priprema projekte , a ovo potpisivanje danas je pokazatelj kako u Primorsko-goranskoj županiji i u Istri ima jako dobrih projekata koje financiramo  nacionalnim sredstvima i sredstvima Europske unije. U ovom trenutku na hrvatskoj obali ulaže se  oko 800 milijuna kuna u gradnju lučke infrastrukture a nama je na raspolaganju 110 milijuna eura  iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, rekao je ministar Butković istaknuvši kako je u pripremi novi višegodišnji financijski okvir gdje se ovakvi projekti namjeravaju financirati i u narednom razdoblju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram