Povežite se s nama

Vijesti

Novih sedam pametnih spremnika na riječkim ulicama

Objavljeno

na


KD Čistoća Rijeka nastavlja s proširenjem mreže pametnih solarnih spremnika za otpad postavom još sedam spremnika na frekventnim gradskim lokacijama.

Novi spremnici postavljeni su na početku Riječkog lukobrana, ispred Terminala, u Verdijevoj ulici, na Fiumari, na Trgu Podhumskih žrtava te u Adamićevoj ulici.

Važnost pametnih spremnika pokazala se većom nego ikad prije. Naime, umjesto uobičajenih košarica ili spremnika, korištenjem ove pametne tehnologije postižu se uštede u vremenu, ljudskim resursima, energentima te se doprinosi smanjenju emisija onečišćujućih tvari u okoliš.

Osim uključivanja novih tehnologija u sustav gospodarenja otpadom na području grada Rijeke, pametni spremnici omogućuju i vizualno brendiranje u kojem su po prvi puta do sada sudjelovali naši sugrađani i to predlaganjem i odabirom likovnih rješenja.

Tako i na sedam novih pametnih spremnika u gradu možete pronaći radove: „Ja sam pomjena“ autora Damiana Sobola Turine; „Stablo šljive“ i „Mediteranski vrt“ autorice Marije Volkmer; „Svjetlosni origami“ autora Antonia Filipovića, „Djed i unuk“ mladog autora Vilija Puca; „Svemir“ Dječjeg vrtića Zlatna ribica iz Kostrene te „Hrastova šuma“ autorice Lare Karlavaris Baljak.

Prvih 12 pametnih modularnih spremnika postavljeno je tijekom 2019. godine, a tijekom prosinca 2020. godine dodatnih pet.

Projekt se nastavlja i u narednom razdoblju kada se planira postava 13 novih originalno oslikanih pametnih spremnika.

KD Čistoća poziva građane da šetnju gradom pretvore u iskustvo izložbe na otvorenom pošalju fotografiju svog omiljenog rada na info@cistoca-ri.hr.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže