Povežite se s nama

Komična opera GIORGIO SURIAN PREDSTAVLJA SEVILJSKOG BRIJAČA u izvedbi Opernog studija „Drama u operi“ HNK Ivana pl. Zajca Rijeka održat će se u petak, 24. studenog 2017. s početkom u 20 sati u centru Gervais u Opatiji.

Nacionalni prvak i operni umjetnik svjetske karijere Giorgio Surian, u sklopu opernog studija „Drama u operi“ HNK Ivana pl. Zajca, predstavio je jednu od najpopularnijih opera u novome ruhu, s naglaskom na komediji, ali i zadatkom da operu približi novoj, mladoj publici.

Prema njegovu konceptu, naglasak je stavljen na komične situacije i zaplete na kojima počiva priča, a opera je adaptacijom i u smanjenoj formi zadržala sve ono po čemu je prepoznatljiva i zbog čega je postala najslavnijom komičnom operom svih vremena. Riječ je o razigranoj, duhovitoj i zabavnoj verziji opere za cijelu obitelj.

Uz Igora Vlajnića na klaviru, u ulozi duhovita i dovitljiva brijača Figara nastupit će Robert Kolar, a u ulozi Rosine Vanja Zelčić. Ulogu grofa Almavive pjevat će mladi gost Martin Sušnik, ulogu Bartola Dario Bercich, a ulogu Don Basilia Slavko Sekulić. Giorgio Surian osmislio je i scenografsko rješenje predstave dok svjetlo potpisuje Boris Blidar.

Nakon ove opere, Rossini je postao operna zvijezda, a činjenica da ju je napisao s nepune 24 godine, osim zbog radosti i prepoznatljivih melodija i arija koje donosi, potvrda je da je riječ o opernom djelu za mlade, one koji će možda prvi put ući u svijet opere.

Podsjetimo, da sklada svog „Seviljca“, Rossiniju je poslužila klasična Beaumarchaisova komedija. Od 1816. godine ta neodoljiva opera buffo privlači pozornost operne publike diljem svijeta i ostaje modelom pitoreskne glazbene scene, donoseći priču o ljubavnim peripetijama mladoga grofa koji bi se htio domoći lijepe Rosine, pri čemu Figaro u svojim rukama drži konce brojnih komičnih zapleta i vješto ih raspliće.

„Seviljski brijač“ kralj je komične opere, po izričaju i savršenoj sprezi s tekstom nikada kasnije nadmašena partitura.

Cijena ulaznice: 60,00 kuna
Cijena ulaznice za studente i umirovljenike (uz predočenje dokaza o statusu): 40,00 kuna / popust je moguće ostvariti samo na blagajni Festivala Opatija

Ulaznice možete kupiti u Opatiji na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, online na www.mojekarte.hr i ostalim prodajnim mjestima sustava Mojekarte.hr.