Povežite se s nama

Vijesti

NZZJZ PGŽ sudjelovao na simpoziju „Respiratorne infekcije – racionalna primjena antibiotika u izvanbolničkoj populaciji“

Objavljeno

na
U petak, 24. studenog 2023. godine na Medicinskom fakultetu u Rijeci održano je stručno predavanje u sklopu Trajnog simpozija „Respiratorne infekcije – racionalna primjena antibiotika u izvanbolničkoj populaciji“.

„Tema je aktualna s obzirom na sezonu respiratornih infekcija, a smjernice za uporabu antibiotika, rezistencija na antibiotike, sve veća prevalencija hripavca samo su neke od diskusija na ovom simpoziju. Cilj nam je osvijestiti stručnu javnost o potrebi pravovremene dijagnostike i adekvatne primjene antibiotika. Ovaj simpozij dio je trajnog liječničkog usavršavanja koje Hrvatski liječnički zbor -podružnica Rijeka redovito provodi“ – izjavila je članica Upravnog odbora Hrvatskog liječničkog zbora – podružnice Rijeka i zamjenica ravnatelja NZZJZ PGŽ prim. Nataša Dragaš – Zubalj, dr.med.

„Ovog tjedna obilježava se i Svjetski tjedan svjesnosti o antibioticima što dovoljno naglašava važnost racionalizacije primjene antibiotika. Upravo antibiotici su jedini lijekovi koji imaju utjecaj ne samo na osobu koja ih konzumira, već i na cijelu zajednicu, a upravo je taj eksternalizirani učinak zapravo kolateralna šteta koja nije odmah vidljiva. Bakterije kontinuirano izložene antibioticima stječu otpornost na njih što predstavlja dugoročni problem“ – kazala je izv.prof.dr.sc. Arjana Tambić Andrašević, dr.med iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“.

Simpozij se održao u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora – podružnice Rijeka i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, a u svojstvu predavača su prisustvovali izv.prof.dr.sc. Arjana Tambić Andrašević, dr.med. ispred Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, prof.dr.sc. Brigita Tićac, dr.med., Dobrica Rončević, dr.med. i dr.sc. Maja Farkaš, dr.med. ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Jadranka Karuza, dr.med. ispred specijalističke ordinacije obiteljske medicine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže