Povežite se s nama


Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i ovog je četvrtka gostovao u emisiji Grad i Vi, dragi Vi na Radio Rijeci, čiji je veći dio otvoren slušateljima za postavljanje pitanja.

Jedan od slušatelja javio se u eter s prijedlogom da se čitava Riva pretvori u pješačku zonu, a takvu ideju podržava i Obersnel, koji je potvrdio da je to zaista plan, no prije toga treba ispuniti određene preduvjete.

“U posljednjih desetak godina napravljeno je jako puno po pitanju Rive i njezinog okretanja pješacima. Uređena je Riva Boduli, a lukobran je otvoren za javnost i on se polako urađuje. Za sve treba vremena, ali i novca. Ideja je da cijelo područje putničke luke, odnosno Rive, bude u potpunosti oslobođeno od automobila, ali činjenica je da bi to dovelo do problema s parkiranjem”, rekao je Obersnel.

“Potrebno je napraviti još neke garaže, a prije svega onu koja bi se nalazila u sklopu novog planiranog autobusnog kolodvora. Do tada bi bilo teško u potpunosti zabraniti parkiranje na Rivi. Sve ovo što smo počeli raditi će se nastaviti, pa vjerujem da će kroz neko vrijeme i to biti riješeno, odnosno da cijela Riva bude isključivo u funkciji pješaka”, dodao je gradonačelnik.

Spomenimo i kako će već do kraja studenog južni dio trga 128. Brigade Hrvatske vojske, koji se nadovezuje na Korzo, biti također oslobođen od automobila. Precizniji odgovor na pitanje kad će napokon biti izgrađen novi autobusni kolodvor nažalost još uvijek ne postoji, zna se tek da je želja da njegova gradnja bude sufinancirana od strane Europske unije.