Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel: Država je trebala zgrade bivše pošte i Transagenta iskoristiti za smještaj sudova

Objavljeno

na

Osvrnuvši se na ocjenu Ministarstva pravosuđa o neefikasnosti riječkog Općinskog suda, gradska vijećnica Ana Trošelj (PGS) na današnjoj sjednici istaknula je kako općinski suci rade na pet lokacija, u neadekvatnim uvjetima i sudnicama koje su često sobičci veličine dva puta dva metra. Upitala je je li se Ministarstvo pravosuđa obratilo Gradu Rijeci radi eventualne pomoći oko rješavanja pitanja adekvatnog prostora za rad Općinskog suda u Rijeci.

Gradonačelnik Obersnel složio se s konstatacijom da su uvjeti rad općinskog suda u Rijeci potpuno neadekvatni s obzirom na potrebe te potvrdio da službenih zahtjeva Ministarstva uprave u smislu mogućnosti osiguranja adekvatnog zemljišta za izgradnju nove zgrade suda nije bilo.

„Bilo je nekih neslužbenih razgovara s više predsjednika sudova. Kroz našu prostorno-plansku dokumentaciju nudilo se više rješenja za izgradnju suda i zgrade policijske uprave na lokaciji bivše vojarne na Kozali, koja je ionako u vlasništvu RH, međutim nikad nije bilo službenih zahtjeva. Znam da općenito sudovi u Rijeci imaju problema s prostora, velik dio prostora je riješen angažmanom Grada te sudovi rade u gradskim prostorima, a u više navrata pomagali smo u uređenju prostora. Sa žaljenjem moram konstatirati da je država propustila mogućnost osiguranja velikih prostora u Rijeci koji bi bili savršeni za rad sudova. Država je dopustila prodaju glavne zgrade pošte na Korzu, nije intervenirala u stečaju Transagenta, odnosno bivšeg Transjuga te su obje zgrade prodane privatnicima. I u jednom i u drugom slučaju to su mogle biti po svojoj lokaciji u centru jako dobre zgrade za smještaj sudova“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram