Povežite se s namaPojava grafita s političkom porukom na riječkim fasadama i ostalim površinama diljem Rijeke tijekom proteklog vikenda izazvala je prilično veliku pažnju građana.

Mnoge je naljutio takav čin, naročito što su grafiti rađeni i na nekim fasadama koje su nedavno uređivane. Trenutno nije poznato tko je autor tih grafita, a iz SDP-a i HNS-a demantiraju da imaju ikakve veze s time.

“Političke poruke ispisane po riječkim fasadama su običan vandalizam i ovakvo oglašavanje nema veze s političkim marketingom niti s civiliziranom političkom komunikacijom. Isto tako, šaranje fasada ili lijepljenje naljepnica po bankomatima nema veze sa mnom kao kandidatom za gradonačelnika na predstojećim izborima, a niti s ikakvim djelovanjem SDP-a.”

“Obzirom da se, kao što sam rekao, radi o vandalizmu, prijavio sam policiji uništavanje gradske, ali i privatne imovine, te očekujem njihovu reakciju i otkrivanje počinitelja. Također, Grad Rijeka je policiji stavio na raspolaganje snimke sa svojih kamera na javnim površinama, a koje pokrivaju neke od lokacija na kojima su ispisane ove poruke”, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel za Fiuman.hr.

“Očigledno je da se pojavila gradska inicijativa koja želi promjene u Rijeci i ne mogu reći da me ne veseli što su upravo mene prepoznali kao jedinu osobu koja uistinu ne surađuje s gradskim vlastima i koja je dva mjeseca inzistirala na smjeni ili ostavci Benca, te koja se iskreno zalaže za odgovorno upravljanje javnim sredstvima i borbu protiv korumpiranih političara. “OČISTIT ĆU OVAJ GRAD” i to ne samo od grafita, nego i od smeća, prljavštine i otpada. I izgradit ću autobusni kolodvor koji će biti nov, čist i ponos našeg grada. Moje je prvo obećanje da već sutra krećem u akciju krečenja grafita i čišćenja grada. Za to vrijeme, pričat ću s građanima koji žele promjene i dobro osluhnuti kako i kroz koje projekte ih oni vide”, rekao je Obersnelov protukandidat Juraj Bukša.