Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel: Izgleda da su svi stručnjaci u građevini, Krešimirova će biti gotova u roku

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Radovi u Krešimirovoj ulici prema gotovo jednoglasnom mišljenju javnosti ne odvijaju se kao što bi trebali, no s druge strane gradonačelnik Vojko Obersnel nije zadovoljan takvim razmišljanjima.

Sredinom rujna gostovao je u eteru Radio Rijeke te je komentirao upravo radove na potezu od Žabice do Mlake. Nije pritom propustio ni “oprati” one koji su nezadovoljni brzinom izvođenja radova za koje je najavljeno kako će trajati oko godinu dana, odnosno do srpnja 2020. godine.

“Ja sam mislio da se ljudi u Hrvatskoj uglavnom razumiju u nogomet i da svi mogu biti nogometni selektori, ali sam shvatio da su svi i stručnjaci u građevini. Tamo se radi o vrlo složenim i opsežnim radovima. Trebalo je u potpunosti ukloniti postojeću kanalizaciju i postojeće vodne priključke. Izgubilo se jako puno vremena dok se napravio paralelni vodovod, onaj koji je sad ukopan u zemlji je trebalo napraviti na cesti, to možete i vidjeti na nekim dijelovima Krešimirove. Sada nije dovoljno samo napraviti glavni cjevovod, već treba spojiti priključak na sve zgrade koje se s njega snabdijevaju, inače te zgrade ne bi imale vodu pet do šest mjeseci. To je odnijelo jako puno vremena”, poručio je Obersnel te nastavio:

“Dio vremena su odnijeli i radovi na preprojektiranju jer se utvrdilo da postojeći kolektor i cjevovod kojim prolazi dio potoka i ostalih oborinskih voda nije točno na onim lokacijama na kojima je bio ucrtan. To je rađeno prije sto godina i kad se otkopalo utvrdilo se da ne odgovara niti dubina, niti lokacija. Sve to je gotovo. Već se kreće s ozbiljnim kopanjem i ozbiljnim neposrednim radovima na samom gradilištu i rok će biti ispoštovan”, istaknuo je gradonačelnik, pa preostaje početkom idućeg ljeta prisjetiti se njegovih riječi i vidjeti hoće li taj rok zaista biti ispoštovan.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram