Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel: Mogu poželjeti sreću Kostreni, Bakru i Kraljevici u osnivanju novog prijevoznika

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELLSve je više nezadovoljnih uslugom koje pruža komunalno društvo Autotrolej u većinskom vlasništvu Grada Rijeke. Neke okolnie općine zbog toga su počele razmišljati da angažiraju vlastitu prijevozničku tvrtku. To je bila jedna od tema na Aktualnom satu ovotjedne sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Ivan Mencer (HDZ) kazao je kako su vijećnici nekolicine primorsko-goranskih gradova predložili angažman lokalnih autoprijevoznika, nezadovoljni radom KD-a Autotrolej. Vijećnik je upitao komentar gradonačelnika o navedenim prijedlozima te je istaknuo da ne bi smjelo biti riječi o takvim idejama.

Gradonačelnik Obersnel kazao je kako je u medijskim natpisima saznao da gradonačelnik Kostrene, zajedno s kolegama iz Bakra i Kraljevice, razmišlja o osnivanju vlastite tvrtke za javni prijevoz.

Obersnel je rekao kako njegovi kolege mogu biti zadovoljni ili ne s postojećom organizacijom prijevoza, dodavši kako kvaliteta prijevoza Autotroleja ovisi o ukupnoj cijeni i radnoj snazi, prvenstveno vozača. Gradonačelnik je dodao kako je Autotrolej bio prisiljen reducirat broj polazaka u gradskom i prigradskom prijevozu, rekavši da bi rješenje situacije moglo predstavljati povećanje iznosa subvencije suosnivača javnog prijevoznika. Obersnel je dodao da može samo poželjeti sreću u osnivanju novog lokalnog prijevoznika.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram