Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel: Nada umire posljednja, možda na proljeće krene gradnja novog kolodvora

Objavljeno

naRazdoblje od puna dva desetljeća na mjestu gradonačelnika Rijeke ipak nije bilo dovoljno Vojku Obersnelu da napravi u kakvom-takvom obliku novi autobusni kolodvor, koji je dugi niz godina već velika želja brojnih Riječana.

To je obećao napraviti i tijekom izborne kampanje prije nešto manje od četiri godine, istaknuo je novi autobusni kolodvor kao jedan od glavnih motiva za posljednju kandidaturu, no sad smo ušli u posljednjih pola godine njegove mandata. Novi kolodvor nije ipak ni na vidiku, a to je pitanje s kojim se ponovno morao suočiti gostujući u eteru Radio Rijeke.

“Tema autobusnog kolodvora me boli već godinama. Obećano je bilo da će prije ovog završnog mandata biti barem prva lopata, iako je bilo najava o početku gradnje još u 2009. godini. Hoće li se to obećanje izvršiti?”, upitao je gradonačelnika jedan Riječanin.

“Ja se još uvijek nadam da hoće, makar moram priznati da sam fasciniran tom činjenicom koliko smo opterećeni s tim autobusnim kolodvor kao da će se riješiti svi problemi, uključivo i problem vrtića kad taj kolodvor bude gotov.

Svi se sjećaju da smo od 2006. do 2008. bili u jednom velikom investicijskom ciklusu u kojem smo izgradili ogroman broj sportskih objekata, pa i neke druge infrastrukture. Tada je bio planiran i kolodvor koji je planiran tako da bude garaža, kolodvor i jedan mali centar s uredima i trgovinama. Radilo se o investiciji od nekih 50-ak milijuna eura, ali zbog krize koja je nastupila to je bilo nemoguće realizirati. Iz europskih sredstava se kolodvor nije mogao graditi jer je u njemu bilo dosta komercijalnih sadržaja. Oni koji sada pričaju da to mogu iz EU fondova, ne govore baš punu istinu. Mogao bi se napraviti samo kolodvor, ali bez garaže od 800-900 mjesta, što ja mislim da je za Rijeku u ovom trenutku važnije od kolodvora. Kako kažu, nada umire posljednja, ja vjerujem da ćemo do svibnja i to skinuti s dnevnog reda”, odgovorio je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram