Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel najavio daljnja ulaganja u Export, još uvijek je opcija da to bude stanica Zip linea

Objavljeno

na


Vijećnik Vojko Braut (SDP) je tijekom posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke kazao kako je u sklopu EPK zaživio prostor Exporta i zanima ga kakvi su daljnji planovi Grada vezano za taj prostor.

Gradonačelnik Obersnel je odgovorio kako se taj prostor koristi već više godina za pojedinačna događanja vezana za karneval, koncerte i neke izložbe poput one o dinosaurima.

“Tada smo uložili znatna sredstva, iako je riječ o prostoru kojim upravlja Lučka uprava. Izgradili smo sigurnosna stepeništa, uredili sanitarne čvorove, djelomično sanirali krov. Prostor je izuzetan kao sajamski prostor i kulturni prostor, u centru grada. Pokrenuli smo inicijativu i dobili taj prostor na koncesiju za programe EPK, na rok od 5 godina koncesije. Lučka uprava uložila je dodatna sredstva i uredila taj prostor prije primopredaje. Namjera Grada je da u narednim godinama prostor koristi za organizaciju različitih evenata, koncerata, izložbi i sajmova, što će smanjiti pritisak na sportske dvorane.

U taj će se prostor morati još ulagati. Nije se odustalo ni od ideje da to bude zadnja stanica Zip line-a, koju možda realiziramo kroz projekt EPK. Sinoć se na žalost dogodio prodor vode na mjestu gdje se nalaze instalacije, pa će prostor biti privremeno zatvoren dok se to ne riješi, odnosno dan- dva, nakon čega će na zadovoljstvo Riječana koji su ga dobro prihvatili kao novo mjesto za koncerte izlože i slično nastaviti s programima”, poručio je Obersnel.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram