Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel: Nisam nikad rekao da ću završiti autobusni kolodvor do kraja mandata

Objavljeno

na
Članica Gradskog vijeća Ivona Milinović je gradonačelniku uputila pitanje o dovršetku novog autobusnog kolodvora na Žabici.

“U listopadu 2017. godine na usmeno vijećničko pitanje odgovorili ste kako ćete završiti autobusni kolodvor do kraja mandata (svibanj 2021. godine). Ljubazno molim da me izvijestite o poduzetim koracima te realiziranim troškovima istih”, navodi se u pitanju vijećnice Milinović.

Na odgovor nije dugo čekala, a evo što stoji u njemu:

“Ponajprije moram napomenuti da nisam nikada rekao da ću završiti autobusni kolodvor do kraja mandata jer sam svjestan da je to nemoguće, već da ću prije kraja mandata zatvoriti financijsku konstrukciju za izgradnju kolodvora, odnosno potpisati ugovor s izvođačem radova.

Grad Rijeka na lokaciji Zapadna Žabica nije pokrenuo projekt izgradnje isključivo autobusnog kolodvora, već kompleksa koji obuhvaća i javnu garažu i različite prateće sadržaje, pa je u takvom kompleksu udio autobusnog kolodvora sveden na tek petinu od ukupne projektirane površine.

Stoga je ovakav projekt, kako je već i naglašavano, ponuđen na tržište investicija te su u tijeku pregovori s više zainteresiranih ulagača. Budući da je cilj Grada Rijeke da po okončanju izgradnje kompleksa postane vlasnikom, putem trgovačkog društva koje je u vlasništvu Grada, te da upravlja autobusnim kolodvorom, a po mogućnosti i javnom garažom, ovakav pristup zahtijeva otvorenost potencijalnog partnera, precizno utvrđivanje financijskih obveza i vremenskog tijeka preuzimanja istih od strane Grada, te se s potencijalnim ulagačima analiziraju različiti modeli ulaganja.

O troškovima realizacije projekta već ste upoznati u odgovoru koji sam Vam dostavio u travnju 2018. godine. Budući da u međuvremenu Grad Rijeka nije pokretao izradu projektne dokumentacije ili istraživanja tržišta, nisu stvoreni novi troškovi realizacije ovoga projekta”, poručio je Obersnel.

Spomenimo i kako je u projekt Zapadna Žabica u ime Grada Rijeke uključena gradska tvrtka Rijeka plus.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram