Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel o nesreći Autotroleja: Greške se događaju, neću tražiti odgovornost nadležnih osoba

Objavljeno

na

Foto: Vedran Karuza/Novi listGradonačelnik Vojko Obersnel kao predsjednik Skupštine Rijeka plusa i Autotroleja ignorirao je upit portala Fiuman o izvještaju sudskog vještaka da se teška prometna nesreća u ljeto prošle godine dogodila zbog kočnice koja se samospustila, no tu temu ipak nije mogao izbjegnuti tijekom Aktualnog sata na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Podsjetimo kako je u toj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Vedran Vivoda (Akcija mladih) naveo je kako je jedan od lokalnih portala objavio iskaz sudskog vještaka o prometnoj nesreći iz ljeta 2018. godine u kojoj je starija osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Vijećnik je naveo kako je prema tom izvještaju za nesreću krivo loše održavanje Autotrolejevih autobusa koje obavlja tvrtka Rijeka plus, odnosno neispravan sustav kočenja na autobusu koje je bilo uključeno u nesreću. Vivoda je upitao gradonačelnika hoće li tražiti odgovornost nadležnih osoba u KD-u Autotrolej i tvrtki Rijeka plus koje su zadužene za održavanje te hoće li se ispričati vozaču autobusa koji je okrivljen za nesreću. Vijećnik je zatražio komentar na spomenuto sudsko izvješće te na održavanje autobusa javnog gradskog prijevoznika.

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je kako je prema zakonskim odredbama jasno koje su nadležnosti skupština komunalnih društava kojima je gradonačelnik prema zakonu i predsjednik te kako opisani slučaj nema veze s nadležnošću skupštine. Obersnel je istaknuo kako se greške događaju te zaključio kako neće tražiti odgovornost nadležnih osoba.

Vivoda je ocijenio kako je gradonačelnikov odgovor štur i nepotpun te zatražio opširniji pisani odgovor.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram