Povežite se s nama

Vijesti

Obersnel odgovorio na vijećnički prigovor o nepropisnim parkiranjima oko bazena Kantrida

Objavljeno

na
Gradski vijećnik Duško Milovanović sredinom kolovoza upozorio je gradske službe putem svog pisanog vijećničkog pitanja na brojne primjere nepropisnog parkiranja oko bazena na Kantridi gdje postoji garaža koja je veći dio dana uglavnom nije potpuno popunjena.

“Zamolio bih informaciju tko je dao suglasnost i na temelju kojeg akta se osobna vozila parkiraju unutar pješačke zone.

Također, ponovno bih predložio da se sankcioniraju barem vozila koja se parkiraju ispred samog ulaza u garažu. Nedopustivo je da nepropisno parkirana vozila ometaju ulaz u garažu s u kojoj se ista po popularnim cijenama mogu parkirati. Dakle, osim što ometaju ulazak, utječu i na prihode društva koje upravlja garažom, a grad ništa ne poduzima po tom pitanju”, navodi se u pitanju.

Gradonačelnik Vojko Obersnel uputio je opširan odgovor:

“Prema informacijama koje sam dobio iz Odjela gradske uprave za komunalni sustav, prometni redari Grada Rijeke prilaz garaži bazenskog kompleksa Kantrida uvrstili su u redoviti hodogram obilaska te su izdali 20 mjera protiv vozača koji su svojim parkiranjem predstavljali smetnju za nesmetano odvijanje prometa, odnosno kretanje pješaka. Informacija da je ova garaža prazna nije točna. Čak naprotiv; činjenica je da broj parkirnih mjesta u njoj, kao i na cesti, ponekad u vršnim satima tijekom ljetnih mjeseci i sezone kupanja, nije dovoljan. Unatoč tomu, to ne opravdava ometanje i ugrožavanje drugih sudionika u prometu te će redari u vremenu koje slijedi pojačano nadzirati pristupnu cestu ulaza u garažu.

U Rijeka plusu d.o.o. navode da je u ljetnim mjesecima, lipnju srpnju i kolovozu, prosječna dnevna popunjenost garaže Kantrida 75 %, što znači da je od ukupnog broja parkirnih mjesta u garaži, točnije 154, dnevno prosječno zauzeto 115 parkirnih mjesta.

Satna cijena parkiranja u garaži u razdoblju od 1.lipnja do 31.kolovoza je 4 kune po satu, dok u vansezonskim mjesecima ona iznosi 3 kune po satu. Naplata se obavlja svaki dan od 0 do 24 sata, uključujući nedjelju i blagdane.

Struktura popunjenosti tijekom dana:

Prosječna popunjenost – GPO Kantrida
Sat lipanj – srpanj – kolovoz
08:00 – 10:00 60%
10:00 – 12:00 80%
12:00 – 14:00 90%
14:00 – 16:00 80%
16:00 -18:00 100%
18:00 – 20:00 90%
20:00 – 22:00 50%
22:00 – 08:00 30%
Dnevni prosjek popunjenosti 75%

Što se tiče ulaska pojedinih vozila unutar zone ispred samog ulaza u bazen ili ispod bazenskog kompleksa na plaži Ploče, njime upravlja Rijeka sport d.o.o., odnosno tvrtka koja upravlja svim gradskim sportskim objektima.

Odjel gradske uprave za komunalni sustav Grada Rijeke izdaje odobrenja za ulazak u pješačke zone (Korzo i Stari grad) i propušta vozila putem službenika komunalnog redarstva i to isključivo temeljem važeće Odluke o uređenju prometa na području grada Rijeke. Naime, navedenom Odlukom propisani su uvjeti pod kojima Odjel može odobriti privremeno kretanje pješačkom zonom. U slučaju izdanog odobrenja korisnici su obvezni na prednje vjetrobransko staklo vozila istaknuti dozvolu na kojoj su vidljivi uvjeti te razlog ulaska u područje pješačke zone.

Kako  je prethodno navedeno, upravljanje ovom pješačkom zonom, kao i zonom na Trgu riječkih olimpijaca ispred Dvorane Zamet, u nadležnosti je tvrtke Rijeka sport d.o.o. Dakle, niti jedno vozilo ne može ući, niti izaći iz zone bez odobrenja upravitelja bazenskog kompleksa, odnosno bez podizanja rampe kao fizičke barijere. Ukoliko pojedino vozilo neovlašteno uđe u pješačku zonu, zbog neispravnog pilomata ili rampe, djelatnici Rijeka sporta obvezni su o tome obavijestiti Prometno redarstvo da, u okviru svojih nadležnosti, postupi protiv nesavjesnog vozača, odnosno kazni ga”, stoji u Obersnelovom odgovoru.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže