Povežite se s nama

Gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel, priopćenjem je pozvao građane da ne potpusuju zahtjev za raspis referenduma Istanbulske konvencije. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nasuprot inicijativi Istina o Istanbulskoj, pozivam sve građane RH da ne potpisuju zahtjev za raspis referenduma kojim se želi ukinuti dokument koji je Hrvatsku obvezao na temeljitu zaštitu žena i djece žrtava nasilja, poglavito nasilja u obitelji.

Zastrašujuće su poruke kojima se služi ova grupacija šireći krajnje klerikalno-konzervativne ideje. Apeliram na građane RH da se ne boje i da ne potpisuju opstrukciju ovog dokumenta jer se primjenom Istanbulske konvencije neće dogoditi nikakav poremećaj u hrvatskom društvu, nikakvo rušenje obiteljskih tradicionalnih vrijednosti.

Premlaćivanje žena i djece, zlostavljanje, ubijanje – to nisu tradicionalne obiteljske vrijednosti i ne smiju nikada biti.
To su pojave koje treba kazniti i trajno iskorijeniti, a dokument Istanbulska konvencija tiče se upravo i samo toga – dokidanja svakog oblika nasilja prema ženama i djeci.

Ovaj vikend akcija prikupljanja potpisa protiv ovog dokumenta u svojoj je završnici pa organizatori ne prezaju ni od čega kako bi nagovorili građane da zahtjev potpišu.

Ne dajte se izmanipulirati, ne dajte da vas lažima privuku i nagovore. Istanbulska konvencija štiti žene, osnažuje ih i spašava od terora, čini ih hrabrima i sposobnima oduprijeti se zlostavljačima.

Klerokonzervativne grupacije krajnje desnice ne žele takve žene. Njihov koncept društva podrazumijeva potlačene žene, ekonomski ovisne žene, emocionalno i fizički ugrožene žene jer tako njihovim pravima i njihovim životima ove organizacije mogu lakše upravljati.

I to je pravi razlog zbog kojeg žele ukidanje konvencije, to je pravi razlog agresivnog nasrtaja na hrvatsko društvo koji je u tijeku.

Totalitarizam ne predstavljamo ni ja ni gospodin Grbin, već su totalitarne upravo ove sulude ideje o tome da se zaštitom od nasilja ruše hrvatske obiteljske vrijednosti.

Ne potpisujte, otvorite oči”, stoji u priopćenju Vojka Obersnela.