Povežite se s nama


U Salonu grada Rijeke održan je prijem za učenike generacije riječkih osnovnih škola, koji su se tijekom osmogodišnjega školovanja, pored iznimnog uspjeha u školi i uzornog vladanja, iskazali i u brojnim izvannastavnim, izvanškolskim i humanitarnim aktivnostima.

Učenike, njih 24, primili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović te pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj.

Gradonačelnik Obersnel, čestitajući učenicima na uspjehu koji su postigli tijekom dosadašnjeg obrazovanja, podsjetio je kako su oni već sedma generacija učenika generacije kojoj Grad Rijeka odaje poštovanje.

„Jučer smo promovirali udžbenik o građanskom odgoju i obrazovanju, prvi takve vrste u Hrvatskoj, i žao mi jedino što ste završili osnovnu školu prije nego što ste se uspjeli susresti s tim programom“, rekao im je gradonačelnik Obersnel naglasivši da s obzirom na njihove iznadprosječne interese i znanje vjeruje da oni ionako razumiju što znači biti odgovoran građanin.

„Kroz program Građanskog odgoja i obrazovanja mladim ljudima želimo usaditi u svijest da je različitost naše bogatstvo, a ne problem“, rekao je Obersnel podsjećajući da je upravo ta različitost utkana u riječku kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture.

„Na putu do 2020. godine računamo i na vašu mladost, uspjeh, kreativnost i inventivnost. Vi ste budućnost ovoga grada. Ostanite odlični kakvi ste sada, jer društvo vas treba upravo takve kakvi jeste“, poručio im je gradonačelnik.

Učenica OŠ Podmurvice Nika Anić izvela glazbenu točku na violini, a u ime svih učenika Gradu Rijeci na prijemu se zahvalio učenik generacije OŠ Podmurvice Noel Sambol.

„Svojim trudom, sposobnostima i vještinama i dalje ćemo promovirati vrijednosti znanja i prijateljstva u našem gradu“, rekao je Noel.

Učenici generacije su: Lisa Mihelec iz OŠ Belvedere, Patrizia Jurić iz OŠ Centar, Tara Sekulić iz OŠ Dolac, Kian Kutleša iz OŠ Eugen Kumičić, Bojan Puvača iz OŠ Fran Franković, Petra Vidak iz OŠ Gelsi, Borna Massari iz OŠ Gornja Vežica, Stjepan Goronja iz OŠ Ivana Zajca, Nina Rubeša iz OŠ Kantrida, Sara Superina iz OŠ Kozala, David Miharija iz OŠ Nikola Tesla, Luka Primorac iz Osnovne Waldorfske škole, Dominik Babić iz OŠ Pećine, Mario Matić iz OŠ Pehlin, Noel Sambol iz OŠ Podmurvice, Ana Vujović iz OŠ San Nicolo; Sara Vucelić iz OŠ Srdoči, Ana Tirić iz OŠ Škurinje, Maya Siam iz OŠ Trsat, Mihael Ladić iz OŠ Turnić, Ivan Unković iz OŠ Vežica, Marie Kinkela iz OŠ Vladimir Gortan te Petra Krišković iz OŠ Zamet.

Učenici generacije na dar su dobili originalnu riječku bocu za vodu i novu foto-monografiju “Rijeka otvorena svima”, izdanje Izdavačke kuće Adamić u suradnji s Gradom Rijekom, autorski rad riječkih fotografa Petra Fabijana i Marka Gracina, za koju je tekst napisao Edi Jurković.