Povežite se s nama


Sudionici Projekta ˝Europe’s Got Talent“ razmjene mladih koja traje 11 dana, a održava se od 4. do 15. srpnja u Rijeci posjetili su danas riječku gradsku upravu i susreli se s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom. Tema s kojom će se tijekom razmjene mladi suočiti je problem nezaposlenosti mladih.

Projekt se realizira u organizaciji Centra za osobni i profesionalni razvoj Syncro – Synergy Croatia. Na razmjeni sudjeluje 36 sudionika iz 6 europskih zemalja: Hrvatske, Bugarske, Italije, Rumunjske, Češke i Ujedinjenog Kraljevstva.
Ideja projekta je nastala iz želje pružanja podrške mladim ljudima da preuzmu vodstvo u vlastitim životima. Danas, u svijetu beskonačnih mogućnosti, ali i svijetu gdje društvo diktira kako treba živjeti i kako se treba ponašati, mladi lako postanu izgubljeni, teško im je pronaći vlastiti poziv. Cilj projekta je pružiti mladima priliku istražiti koje su njihove stvarne želje, snovi i talenti. Ne samo da će dobiti priliku podijeliti svoje ideje i iskustva s drugima, nego će naučiti i niz alata i tehnika uz koje mogu istaknuti svoje talente, kreativnost, individualnost, postati svjesniji svojih postupaka i steći samopouzdanje što će kao rezultat imati veću zapošljivost.

Centar za osobni i profesionalni razvoj Syncro – Synergy Croatia nevladina je organizacija aktivna na području neformalnog obrazovanja, osobnog razvoja i međunarodne suradnje s ciljem podupiranja i povećavanja kvalitete života osnaživanjem pojedinaca da postanu aktivne i odgovorne osobe.

Syncro je dio Međunarodne Synergy grupe (International Synergy Group) s kojom dijeli temeljnu viziju svijeta koji funkcionira za svakoga. Međunarodna Synergy grupa okuplja 35 organizacija iz cijele Europe ujedinjenih u pružanju prilika za obrazovanje i razvoj mladih, grupa i društva u cjelini.

Syncro je osnovan 2010. i otada je svake godine preko raznih programa za mlade dostupno sve više prilika i sve je više profesionalaca i volontera uključeno u rad organizacije.

Grad Rijeka