Povežite se s nama
U Zagrebu je jučer, u prostorijama Vlade Republike Hrvatske, održan sastanak premijera Andreja Plenkovića, župana te predstavnika Udruge gradova i Udruge općina.

Sastanku je u ime Udruge gradova prisustvovao gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji smatra da je dobro što je održan sastanak u ovom sastavu i koji je iskoristio priliku da još jednom upozori na probleme koji nastaju kada se porezne reforme provode isključivo na teret lokalne samouprave, što je posljednjih godina učinjeno u nekoliko navrata.

„Nemam ništa protiv poreznih reformi i rasterećenja cijene rada, no te se mjere ne smiju provoditi samo na račun proračuna jedinica lokalne samouprave“, poručio je riječki gradonačelnik dodavši kako stalne porezne reforme na račun gradova i općina utječu na kvalitetu života na lokalnoj razini.

Na sastanku je bilo riječi i o nastavku realizacije projekata vezanih uz daljnji razvoj Rijeke kao što su izgradnja ceste D 403 koja će spajati zapadni dio luke s riječkom zaobilaznicom ili pak izgradnja nove željezničke pruge.

Obersnel je podsjetio i kako je prethodna Vlada osnovala Povjerenstvo za decentralizaciju te izrazio nadu da će to tijelo, s novim članovima, nastaviti s radom.

Grad Rijeka