Povežite se s nama


U povodu incidenta na Korzu koji se dogodio u srijedu 5. kolovoza nakon tribine održane u HNK Ivana pl. Zajca gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel obraća se sljedećim priopćenjem:

Nasilje nije i ne može biti rješenje i nedopustivo je svoje stavove braniti šakama i uvredama. Nažalost, upravo se to dogodilo na ulicama našeg grada kada je skupinu koja se vraćala s tribine održane u HNK Ivana pl. Zajca u središtu grada napala grupa huligana – uzeli su si za pravo fizički nasrnuti na one osobe za koje su zaključili da razmišljaju drugačije od njih samih. Takvo što ne smije se događati i vjerujem da će oni koji si uzimaju za pravo napadati druge ljude biti adekvatno kažnjeni jer govor mržnje, agresija i fizički napadi ne mogu se i ne smiju tolerirati.

Rijeku ne predstavlja spomenuta mala skupina ljudi jer riječka su većina građani dobrih namjera. Rijeka je oduvijek multikulturan grad i grad tolerancije te sam uvjeren da velika većina Riječana osuđuje ovaj čin i žao mi je što pojedinci svoje stavove izražavaju nasiljem. Nažalost, bez obzira na opću razinu tolerancije, ni jedna sredina nije imuna na osobe koje su spremne na ovakav postupak. Stoga, kao gradonačelnik Grada Rijeke, pozivam sve svoje sugrađane da pruže otpor agresiji, mržnji i nesnošljivosti kako bi Rijeka i dalje bila otvoren grad čiji stanovnici poštuju jedni druge, pa i onda kada se njihova razmišljanja razilaze.