Povežite se s namaDjelatnici zaposleni u komunalnom društvu Autotrolej, čiji je većinski vlasnik Grad Rijeka, već su dulje vrijeme nezadovoljni uvjetima rada, ali i svojim plaćama. Zbog toga su određeni sindikalni djelatnici upozorili na težinu situacije, iako su gradske vlasti njihove navode uglavnom demantirali.

Bez obzira na to, ovih je dana održan sastanak gradonačelnika sa sindikalnim čelnicima koji je najavio moguće bolje dane za Autotrolejeve djelatnike.

“Na sastanku su izneseni problemi vozača, ali i drugih radnika u Autotroleju, te se gradonačelnika upozorilo na neodrživost ovakvog stanja u poduzeću. Male plaće, prekovremeni sati, rad s dva-tri slododna dana i duljina radnog vremena su gorući problemi koji se moraju pod žurno rješavati. Gradonačelnik se složio s iznesenim i prihvatio prijedlog Sindikata vozača i prometnih radnika da se otvore Kolektivni pregovori kako bi se dio problema što prije riješio. Obećano je povećanje plaća i poboljšanje uvjeta koji se trebaju regulirati Novim kolektivnim ugovorom.”

“Uz Sindikat vozača i pr. radnika na sastanku su bili nazočni predstavnici i trećeg sindikata koji nema reprezentativnost, ali stoji uz ovaj Sindikat i daje punu potporu u daljnjim aktivnostima. Sindikat vozača i prometnih radnika je najbitniji čimbenik u sindikalnom djelovanju i više nitko neće moći potpisati i dogovoriti ništa bez suglasnosti ovog sindikata. Prošla su vremena kad su se ispod “žita” prodavali interesi radnika Autotroleja”, poručili su iz Sindikata vozača i prometnih radnika.